Petre Gigea, care a fost ministru de Finante si consilier personal al dictatorului, a dezvaluit care era suma pe care o incasa lunar Nicolae Ceausescu.

„15.000 de lei era salariul lunar al presedintelui Romaniei prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai putin decat el, viceprim-ministrul cu doua mii de lei mai putin, iar noi, ministrii, aveam mai putin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000

de lei – indemnizatia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceausescu nu accepta ideea unor pensii mari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Daca stam sa comparam salariul presedintelui cu cel al ministrului constatam ca diferenta nu era foarte mare.

La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Daca am face un calcul aproximativ, am putea zice ca salariul lui Nicolae Ceausescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe luna”, a explicat Petre Gigea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si