A fost finalizat Stadionul Giulești „Valentin Stănescu”. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a înmânat documentele predare-primire ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu
Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” a fost finalizat, iar în cursul zilei de marți documentele de predare-primire au fost oferite viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, de către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Lucrările au început în anul 2019, iar investiția depășește suma de 185 milioane de lei.
„Stadionul Giuleşti, finanţat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua şi Arcul de Triumf. Prin aceste investiții reușim să transmită un semnal clar în ceea ce înseamnă capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiții, nu creăm doar cadrul pentru organizarea competițiilor sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generații, pentru practicarea sportului”, a transmis ministrul Dezvoltării, Cseke Attila
Potrivit proiectului de investiții, s-au urmărit o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4.
Noul stadion va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenament, meciuri amicale cu sau fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene și alții. Ligii 1 de fotbal a României.
De asemenea, complexul sportiv deține și pune la dispoziție săli de antrenament: haltere, lupte și box, o sală de sport multifuncțională, o sală de forță și pentru recuperare și o pentru bowling.
Stadionul Giulești are o pistă de atletism, antrenament, dar și locuri de cazare pentru sportivi.
Stadionul Giulești are acum un sistem modern de jocuri de lumini de tip DMX (Digital MultipleX), dar și un sistem de iluminat pe fațada principală care poate fi integrat în sistemul de jocuri de lumini. Zonele din spatele porților de fotbal sunt marcate cu plase de protecție, din cauza distanței mici dintre marginea terenului și gradenele pentrru spectatori.
Lucrările au început în toamna anului 2019, iar costurile totale ale investițiilor se ridică la 185.333.607,39 lei.
Ce a declarat directorul CS Rapid, Valentina Ionescu-Caciureac
„Vom începe să ducem dosarele pentru avizare, iar în funcție de cât de repede vom obține aceste avize se va putea juca aici. Nu vorbim de multe luni! La sfârşitul lunii februarie noi credem că se poate juca aici. Sunt săli care nu sunt dotate cu echipament sportiv și le vom dota noi ulterior. Noi am primit mereu și alte echipe aici.
În trecut, cei care au înfruntat echipele din Bucureşti au închiriat stadionul, chiar şi pentru antrenament.
Noi suntem deschişi să închiriem stadionul, da. Stadionul este foarte frumos, intim, jucătorii vor simți galeria și spectatorii. Mie îmi place foarte mult! Aşteptăm meciul de inauguare acum. Echipa de fotbal va organiza primul meci, ține de această organizare pentru primul meci.
Gazonul arată foarte bine pentru că a fost montat în vară și a avut timp să se prindă”, a precizat directorul CS Rapid, Valentina Ionescu-Caciureac.