A fost găsită a şaptea victimă carbonizată a incendiului devastator de marți dimineața de la Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova.

Citește și: VIDEO: Angajații de la Ferma Dacilor, audiați la Poliție: ”În mansardă erau reșouri”. Lanțul neregulilor de la pensiunea din Gura Vadului

UPDATE 12.00. A şaptea victimă a incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, un copil, a fost identificată cu ajutorul unor analize ADN, au declarat pentru News.ro

surse din rândul salvatorilor.

Echipajele care se află în teren au mari dificultăţi în a distinge ce poate fi cadavrul unei persoane şi ce sunt resturi de obiecte şi lemn carbonizat, având în vedere că totul este distrus de foc.

A șaptea victimă de la Ferma Dacilor, un copil

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), este vorba despre un minor.

Acţiunea de căutare continuă în cursul zilei de miercuri, în condiţiile în care o persoană este în continuare dată dispărută.

Citește și: Drama unui tată care nu știa că fiica lui se află la Ferma Dacilor. "Am fost sunat de soție că nu mai răspunde fata. Nu știm ce victime au scos, vom afla în funcție de ADN"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit surselor din anchetă, a opta persoană căutată este tatăl copilului găsit astăzi decedat.

În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune se aflau 26 de persoane, apropiați ai patronului Cornel Dinicu, care au participat la o petrecere.

Dintre cei prezenți 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite.

Dintre cele opt victime, doar șase au fost confirmate până la acest moment, restul fiind încă dispărute. Urmează să fie făcută și identificarea cadavrelor pe bază de ADN.

Cine sunt cele 8 victime ale infernului de la Ferma Dacilor din Tohani

Luca și Petre Ene, doi frați fotbaliști, de 11 și 16 ani și-au pierdut viața în incendiul fatal, alături de tatăl lor, Lucian Ene, un apropiat al patronului Dinicu.

Lucian Ene, un bodyguard cunoscut din Capitală, a intrat în flăcări ca să-și salveze copiii, dar n-a mai ieșit.

Soția sa, de 48 de ani, și unul dintre fiii săi, în vârstă de 16 ani, au fost răniți. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Ploiești cu arsuri pe 5% din corp, iar Matei Ene, fratele geamăn al lui Luca a fost trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, starea lui fiind stabilă.

Cei doi copii fotbalisti de 11 si 16 ani, alături de tatăl lor - familia Ene distrusă de incendiul de la Ferma Dacilor

Cei doi copii fotbalisti de 11 si 16 ani, alături de tatăl lor - familia Ene distrusă de incendiul de la Ferma Dacilor

Printre copiii morți se află și Victor Dinicu, fiul de 11 ani al proprietarului . Toate cele 26 de persoane s-au strâns la complexul Ferma Dacilor pentru petrecerea copilului de 11 ani. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Celelalte victime sunt patru tineri- o femeie de 20 de ani, un bărbat de 21, doi barbati de 22 ani. 

Un tată a fost chemat la fața locului să confirme dacă și fiica sa a luat parte la petrecere, însă acesta nu știa că era plecată.

Anchetă în urma tragediei de la Ferma Dacilor

Autoritățile au deschis o anchetă în cazul incendiului care a distrus pensiunea Ferma Dacilor din Prahova. 

Cazul este preluat de către un procuror criminalist, iar cauza incendiului va fi stabilită în cadrul anchetei.

"Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta", a transmis IGPR.

Ce ipoteze sunt luate în calcul pentru izbucnirea incendiului de la Ferma Dacilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare au precizat că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si