Cazul de trichineloză a fost identificat la un porc de circa 150 de kilograme, sacrificat în comuna Sohodol. Analizele au fost efectuate în cadrul Circumscripției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Câmpeni, fiind confirmate la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Alba.

Citește și: Un porc a fost salvat de jandarmi înainte de a fi sacrificat. Animalul a fost luat dintr-o familie de români

„Probele din porcul sacrificat au fost duse la analize, iar familia nu a consumat din carnea infestată cu Trichinella (probele de carne sunt constituite de regulă din pilierii diafragmatici). Carnea provenită de la porc a fost neutralizată, nefiind destinată consumului uman”, arată DSVSA Alba.

Citește și: Când se taie porcul? Tradiții românești pentru Ignat 2022

Un porc a fost salvat de jandarmi înainte de a fi sacrificat. Animalul a fost luat dintr-o familie de români

Imagini inedite cu porcul salvat de la sacrificare de jandarmi. Animalul a ajuns viral, după ce a fost luat din mâinile unor români.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

O familie de români au avut parte de o surpriză  înainte de a sacrifica porcul pentru Crăciun. Mai mulți jandarmi au salvat animalul după ce și-au dat seama ce intenție aveau oamenii.

Imaginile cu „Ghiță” au devenit virale, iar oamenii s-au amuzat în comentarii pe seama situației.

Citește și:  Tot ce trebuie să știi despre tăiatul porcului. Iată ce reguli trebuie să respecți pentru a nu primi amendă

Grupul de români se pregătise să taie porcul, însă a rămas fără el.

Românii sunt stabiliți în Franța și deși se află departe de casă vor să ducă tradiția mai departe. Ei au luat un porc să-l taie, însă pregătirile lor de sărbători sunt puse sub semnul întrebării. Oamenii au rămas surprinși când au observat că porcul este salvat de la sacrificare de jandarmii francezi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si