Participanții la trafic din București sunt obligați până la începutul lunii septembrie să tranziteze Piața Unirii pe deasupra pasajului. Traficul rutier va fi îngreunat până la data de 1 septembrie, când pasajul va fi redeschis, în urma terminării lucrărilor de consolidare ale acestuia.

Citeste si: Astăzi vor fi inaugurate cabinetele medicale de asistenţă primară pentru refugiaţi la ROMEXPO

Pasajul de la Piața Unirii devenise un adevărat pericol pentru siguranța bucureștenilor în ultima vreme.

A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

[Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea]

În urma reabilitărilor din Pasajul Unirii, vor fi înlocuite toate elementele arhitecturale degradate care riscau să se desprindă în orice moment, iar partea carosabilă va fi refăcută de la zero cu delimitarea și semnalizarea clară a benzilor de circulație, dar va fi modificat și spațiul ce separă cele două sensuri de mers.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Şapte persoane au fost implicate într-un accident rutier, la Vâlcea. Două persoane au fost grav rănite, una dintre acestea suferind o amputare de braţ

Totodată, sistemul de iluminat va fi înlocuit în totalitate și, în premieră pentru țara noastră, va fi montat un sistem performant de ventilație pentru extragerea noxelor și pentru asigurarea unui aer curat. 

A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

[Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea]

Daniel Băluță, declarrații despre lucrările de la Piața Unirii

Daniel Băluță, edilul Sectorului 4, municipalitatea care se ocupă de reabilitările de la piața Unirii, a dat duminică, 19 iunie, mai multe detalii referitoare la lucrările care vor avea loc, în următoarele două luni, la Pasajul Unirii din București.

Duminică au început lucrările de punere în siguranță a unuia dintre cele mai tranzitate pasaje din București, este vorba de pasajul Unirii, tranzitat zilnic de peste 60.000

de autoturisme.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

A fost închis Pasajul Unirii. Traficul le dă bătăi de cap șoferilor bucureșteni

[Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea]

Citeste si: Elena Udrea, primul mesaj din penitenciar pe rețelele de socializare. Ce a postat fostul ministru

Principalele precizări făcute de edilul sectorului 4, Daniel Băluță:

  • Acest pasaj rutier riscă să devină complet nefuncțional și să încurce, într-un mod ireversibil, circulația din București. De aceea, lucrările care se execută au la baza toate indicațiile pe care specialiștii în domeniu le-au dat.
  • Structura exterioară va fi curățată. Scopul numărul unu pe care îl avem este să blocăm apă care infiltrează acest pasaj. Încă din primele clipe ale lucrărilor apă a început să-și facă simțită prezența. De aceea, vom avea nevoie să sigilăm, astfel încât structura acestui pasaj să nu se deterioreze.
  • Vom realiza placarea acestei structuri cu materiale de foarte bună calitate, astfel încât să nu mai fim în situația că ISU București-Ilfov să oprească circulația și să intervină pentru îndepărtarea pericolului pe care îl reprezintă structurile decorative ale acestui pasaj.
  • La orele de trafic major am sesizat că avem o problema fundamentală cu respiratul în acest pasaj, cu noxele, cu cantitatea de dioxid de carbon acumulată. Că atare, specialiștii noștri au proiectat, în premieră pentru acest pasaj, un sistem de ventilație care să facă aerul respirabil, iar într-o situație extremă, în cazul unui incendiu, să protejeze viețile oamenilor.
  • Un alt scop este de a proteja viețile prin modalitățile de protecție ale stâlpilor pentru că, din păcate, în ultimii ani, 12 persoane și-au pierdut viețile în acest pasaj. 
  • Iluminatul este alt element care trebuie modificat, astfel încât siguranță traficului să fie crescută.
  • Acesta este doar începutul unei reabilitări ample a întregii zone, pentru că punctul final este reprezentat de planșeul Unirii.
  • Astăzi, întreaga structura este clasificată că fiind nesatisfăcătoare, pe o scară de la 1 la 5 situându-se la numărul 4, existând riscul ca pe termen mediu, întreagă structura, atât pasajul rutier cât și acest pod deasupra Dâmboviței să fie în situația de a fi oprite circulației publice.
  • Timpul estimat pentru realizarea proiectului tehnic și a tuturor procedurilor, pentru a doua etapă, este de circa 18 luni de zile. Moment în care vom începe lucrările și în cealaltă parte.

Citeste si: Alertă cu bombă într-o zonă publică din Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si