Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - A fost pus pe poziție ultimul tablier metalic pentru podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

Podul suspendat peste Dunăre a căpătat contur. În continuare, sute de muncitori lucrează intens la ceea ce va fi cea mai înaltă construcție din România.

Andreea Albu,

A fost pus pe poziție ultimul tablier metalic pentru podul suspendat peste Dunăre de la Brăila


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre a fost montat marţi, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Este al treilea pod suspendat ca mărime din Europa

Podul de peste Dunăre de la Brăila este al treilea pod suspendat ca mărime din Europa.

Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu susţine, într-o postare pe Facebook, că la începutul lunii iulie va începe operaţiunea de sudare a segmentelor la poziţia finală.

Citeste si: Un tânăr de 14 ani din Iași a murit înecat într-o viroagă amenajată ilegal

Investiţia presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citeste si: Un motociclist a fost spulberat pe un drum național din Giurgiu

Podul figurează ca parte a Drumului Expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanţa, drum planificat a se realiza în perioada 2020–2030, care va conecta Nordul Munteniei şi Sudul Moldovei de Nordul Dobrogei, unde se află Delta Dunării.

Va fi finalizat în decembrie 2022

Pietonii și bicicliștii nu vor avea acces pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cu toate că proiectul este prevăzut cu benzi adiționale pentru trafic pietonal

“Podul este prevăzut cu posibilitatea tranzitării de către pietoni și bicilisti. Structural va putea permite acest tip de tranzit, dar pentru că podul este la o anumită înălțime, unde sunt curenți de aer puternici, vom recomanda evitarea acestei tranzitări care pune în pericol viața pietonilor și bicicliștilor.

Inclusiv accesul auto nu va fi permis tot timpul (…) Pot există perioade în care va putea fi tranzitat de bicilisti și pietoni, dar nu mereu”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Citeste si: Un tânăr de 14 ani din Iași a murit înecat într-o viroagă amenajată ilegal

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare proiect de infrastructură din România ultimilor 30 de ani. Acesta va fi finalizat în decembrie 2022, lucrările fiind în grafic. Potrivit proiectului, podul va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila și 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii.

Citeste si: Stațiuni de la Marea Neagră la care poți ajunge cu trenul

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI