Peste 40 de bucatari se intrec in preparate care de care mai gustoase. Pofticiosii care strabat centrul orasului sunt invitati sa faca un tur culinar prin intreaga lume: gusturi mediteraneene, bavareze, asiatice si mexicane. Nu lipsesc evident bucatele traditionale romanesti.
„Cu cea mai buna mancare din Romania, as putea spune. Avem o gramada de preparate. Sandvisuri, piept de pui, coaste la gratar. Tot ce se poate manca”, spune Mihai Istrate, bucatar.
Trecem de coastele la gratar si descoperim bucataria mediteraneana.
Bavarezii au adus o reteta de placinte medievale cu carne de porc crud uscata si cartofi la cuptor.La asa festin nu-i chip sa rezisti.
Pana acum peste 20.000 de pofticiosi au testat bunatatile din centrul Sibiului.
„Sibiul este in top si ne ajuta mult frumusetea lui sa avem un eveniment reusit. Oamenii sunt foarte caldurasi, mancaciosi. Vremea tine cu noi”, a declarat Nely Borza, organizator.
La festival sunt prezente peste 35 de restaurante.