Close sidebar
Close sidebar

A fost salvat în ultimul moment! Un bărbat condamnat la moarte, declarat nevinovat în cazul morții fetiței sale, după 20 de ani:  „Este nevinovăție reală”

Un bărbat condamnat la moarte pentru că și-ar fi ucis copila de doar 2 ani, a fost salvat în ultimul moment. Un judecător a declarat că este un om nevinovat.

Elena Tasca,

Bărbatul a cărei execuție a fost oprită

[Sursa foto: Ilana Panich-Linsman X The Innocence Project]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un caz halucinant s-a petrecut în Texas. Un judecător l-a declarat nevinovat pe bărbatul care urma să fie executat pentru moartea fiicei sale. În urmă cu 20 de ani, bărbatul a fost condamnat la moarte pentru că și-ar fi ucis copila de doar doi ani.

Declarat nevinovat și salvat de la moarte cu două ore înainte de execuție

În anii 2000, Robert Robertson era condamnat la moarte pentru că și-ar fi ucis fiica. Copila sa de doar doi anișori ar fi murit din cauza sindromului bebelușului zgâlțâit, iar sentința cu pedeapsa la moarte a bărbatului, din acest motiv, a fost o premieră în lume.

Citește și: "S-a zbătut pe masă. Îi curgeau lacrimi" Un bărbat s-a trezit în timpul operației, cu câteva secunde înainte ca inima să îi fie recoltată din piept, pentru un transplant

Bărbatul urma să fie executat joi seară, după 20 de ani de la condamnare. Înainte cu două ore de execuție, un judecător a oprit procesul, oferindu-i bărbatului o grațiere.

Curtea Supremă de Justiție Texas nu și-a argumentat decizia, iar judecătorii l-au citat pe bărbat pentru a-l lăsa să depună mărturie în scopul de a se salva. Cu toate acestea, viitorul lui Robert rămâne incert, iar judecătorii ar putea reprograma execuția.

Citeste si: Ea este Liliana, românca ucisă de iubit în Italia. Totul ar fi pornit de la o ceartă- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal în AUR. Partidul lui George Simion cere 60.000 de euro pentru un loc de deputat. Ringo Dămureanu: „Voi face un denunț"- antena3.ro

Avocații și cei care îl cunosc pe Robert Robertson speră ca bărbatul să se salveze.

 „Credem că este vorba despre un om nevinovat în cazul căruia faptele nu au ieșit la iveală și sperăm că această audiere va oferi oamenilor din Texas ocazia de a auzi în sfârșit faptele”, au declarat avocații bărbatului, potrivit antena3.ro.

Citește și: Cine este miliardara condamnată la moarte, în Vietnam? A început să facă bani dintr-o tarabă de cosmetice

Printre cei care ar dori salvarea lui Robert se află mai mulți parlamentari și judecători. O judecătoare susține ca probele să fie revizuite pentru că, în cadrul procesului, Robert „a făcut o dovadă serioasă de nevinovăție reală”.

Necropsia post mortem a micuței a scos la iveală adevărata cauză a morții copilei. Fetița de doi ani nu ar fi murit din cauza sindromului bebelușului zgâlțâit cum au concluzionat judecătorii, nici a pneumoniei cum au susținut tatăl micuței și a avocaților săi, ci din cauza unor abuzuri.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI