Pentru a depista originea sunetelor, autoritățiile din Franța folosesc 4 microfoane. Acestea sunt legate de o cameră video, care indică cine produce poluarea fonică.

Citeste si: Descoperirea uluitoare a unui șofer de taxi: A găsit un portofel cu aproape 2.000 de euro în el pe bancheta din spate

A fost testat primul radar care amendează mașinile zgomotoase

Acest sistem a fost implementat pentru prima dată în suburbia Villeneuve-le-Roi.

În prezent, 40 asemenea aparate sunt folosite în Paris. Acestea au fost instalate în zonele recreative din oraş şi în jurul a 17 clădiri importante.

Aparatele radar fac parte dintr-un proiect aflat la nivelul de experiment, ce se desfășoară pe o perioadă de doi ani. Scopul princpilal al acestui sistem nu este neapărat amendarea şoferilor, ci testarea viabilităţii noilor tehnologii şi determinarea nivelurilor de zgomot care trebuie penalizate.

Cu toate acestea, șoferii acestui tip de autoturisme sunt sfătuiți să nu se relaxeze prea tare. Guvernanţii francezi lucrează la un proiect de lege care le permite autorităţilor locale să emită amenzi pe baza informaţiilor transmise de radarul acesta. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Nicușor Dan anunță schimbări pentru toți șoferii din București

Șoferii din București amendați pentru poluare fonică

Și la noi în țară autoritățiile au început amendarea şoferilor ale căror maşini deranjează sonor. La sfârşitul lunii mai, Poliţia Capitalei a realizat o acţiune prin care s-a verificat starea tehnică a maşinilor.

A fost testat primul radar care amendează mașinile zgomotoase. Cum va funcționa acesta

Șoferii bucureșteni au fost amendați pentru perturbarea sonoră

[Sursa foto: unsplash.com]

Citeste si: Incredibil! Ce scuză a folosit un șofer după ce a fost prins de cu 123 km/h în localitate

Poliţiştii din Capitală au înregistrat amenzi cu o valoare totală de 19.000 lei. Autoritățiile au descoperit în trafic autoturisme şi motociclete care aveau modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, tobe care produceau zgomot excesiv, sau aveau montate lumini de alte culori sau anvelope cu dimensiuni diferite faţă de cele prevăzute în talon.

Citeste si: Intervenție dificilă pentru pompierii din Predel. Un pui de urs a rămas blocat cu capul într-un butoi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si