Raportul IML în cazul Alexandrei, tânăra gravidă de 25 de ani care a murit pe patul maternității din Botoșani, este finalizat. În raportul necropsiei este dezvăluită cauza morții tinerei.

Ce a condus la moartea Alexandrei?

Potrivit raportului IML, Alexandra Ivanov a murit din cauza septicemiei provocate de sarcina oprită din evoluție. În datele dezvăluite în urma raportului necropsiei, se arată că pruncul Alexandrei era oprit din evoluție, fătul fiind mort de câteva zile.

Această cauză a declanșat un proces numit putrefacție intrauterină.

"Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială(...) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei", se arată în raportul IML, potrivit presei locale botosaneanul.ro.

În urma raportului IML dezvăluit, fratele Alexandrei a declarat că sora lui a murit din cauza neglijenței, ea putând fi salvată.

”După cum ați văzut, acum avem și raportul de necropsie și este așa cum am susținut încă de la început, că Alexandra a murit după ce a fost ignorată și neglijată”, a declarat fratele Alxandrei pentru antena3.ro.

Concluziile raportului IML au fost prevestite încă de la începutul lunii, de Serviciul Județean de Medicină Legală Botoșani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Nu există semne de sarcină normală, sarcina fiind oprită în evoluție cu produs de concepție decedat de ceva zile. Mențiunile că semnele de putrefacție sunt mai avansate decât vârsta morții (Alexandrei – n.r.) înseamnă că procesele de putrefacție intra-uterină au provocat starea septică generală și decesul în lipsa acțiunii medicale, lucru care a dus la o accentuare a vitezei de putrefacție a cadavrului postmortem. Uter ocupat de sac ovular cu produs de concepție cu vârsta gestațională de 3 luni, cu modificări autolitice și de putrefacție",

a explicat un medic legist, potrivit presei locale din Botoșani.

Citește și: Alexandra, tânăra însărcinată care și-a pierdut viața la un spital din Botoșani ar fi împlinit azi 26 de ani: ”Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre”

alexandra ivanov

Alexandra Ivanov

[Sursa foto: Facebook]

Alexandra ar fi putut fi salvată

Moartea Alexandrei a cutremurat întreaga țară și a revoltat inclusiv sistemul medical. Mai mulți medici susțin că tânăra mamă ar fi putut fi salvată, dacă i-ar fi efectuat o analizănecesară stării acesteia, în momentul în care a ajuns la maternitate.

"Dacă făcea hemoleucograma atunci, seara, se vedea dacă era o stare infecțioasă. Septicemie sau nu. Dar era o stare infecțioasă și-atunci putea să spună: «Am ecografic fătul mort, nu mai stau. Fac chiuretaj", a declarat un medic din Iași, potrivit presei locale botosaneanul.ro.

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august 2023, pe matul maternității din Botoșani, după ce a îndurat mai multe ore de chin. Alexandra a mers la maternitate pentru un chiuretaj. Tânăra mamă a lăsat în urmă 3 copiii, un soț și o familie îndurerată.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Nu am aer", au fost ultimele cuvinte ale Alexandrei, trimise printr-un mesaj mamei sale.

"Nu am aer" s-a transformat într-o revoltă națională, la momentul respectiv.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si