Nici nu rasare bine soarele, ca musulmanii credinciosi se strang la geamie, pentru rugaciunea sacra. Este Kurban Bayramul, iar in aceasta zi sfanta oamenii isi arata dragostea fata de Allah si fata de aproapele lor.

In Constanta, turcii si tatarii pleaca de la Templul Rugaciunii direct la cei varstinici, pentru a sarbatori impreuna.

“Mergem la batrani le pupam mana, mergem dupa aceea sa taiem kurbanu'- asa e datina la noi”, explica acest barbat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Turcii din Dobrogea taie in prima zi de Kurban Bayram o oaie sau un vitel, apoi bucataresele se apuca de treaba. Gatesc preparate delicioase si le impart oamenilor nevoiasi.

Yusuf Murat, muftiu: “Musulmanii care au posibilitati sacrifica un animal din categoria ovine sau bovine in numele lui Dumnezeu, Kurbanul inseamna de fapt apropierea fata de Dumnezeu”.

Prin sarbatoarea sacrificiului se comemoreaza gestul Profetului Ibrahim, care a fost pus sa aleaga intre dragostea fata de unicul fiu si adoratia lui Allah.

Profetul isi arata devotamentul fata de divinitate si este dispus sa-si sacrifice fiul, dar Allah decide ca jertfa sa fie un berbec. De Kurban Bayram, copiii primesc dulciuri si bani de la rude si vecini. Muftiul cultului musulman din Romania spune ca,  inainte de toate, cel mai frumos cadou pe care trebuie sa-l primeasca cei mici este o educatie religioasa autentica, in care sa fie prezentata lumina din islam.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si