UPDATE: A început miting-ul pro-Palestina, din București!

Mai multe informații sunt oferite de Georgiana Grimm, reporter Știrile Kanal D. 

La protestul din Piața Universității din Capitală participă aproximativ 400 de oameni. Românii care participa la protest își arată sprijinul față de victimele din Gaza. Oamenii spun ca au iesit în stradă în semn de revoltă împotriva crimelor comise de Israel împotriva poporului palestinian, în special asupra celor 2 milioane de palestinieni supuși genocidului din Fâșia Gaza.

În țări precum Ungaria, Franța, Germania și Austria, protestele de susținere a palestinienilor au fost interzise. 

Miting pro-Palestina la București. Sâmbătă, pe 21 octombrie, în intervalul 16:00-18:00 va avea loc în Piața Universității, un miting de susținere pentru Palestina. Mai multe țări din Europa au interzis manifestațiile pro Palestina, este vorba de Franța și Germania, două dintre statele care găzduiesc cele mai mari comunități de palestinieni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 16:00 la ora 18:00 în Piața Universității, denunțăm complicitatea la crimele comise de Israel împotriva poporului palestinian- în special asupra celor peste două milioane dintre ei supuși blocade ilegale și genocidului în Ghetoul Gaza”, a transmis Asociația Comunității Palestiniene din România, care se ocupă de organizarea acestui miting.

Citește și: Ziua 14 război Israel-Hamas: Spitalele din Gaza mai au combustibil pentru câteva ore

Miting pro-Palestina la București. În ce zone a fost întărită securitatea?

Autoritățile române au întărit securitatea, în contextul în care protestele s-au extins în multe țări din Europa și din lume. E important de precizat că schimbarea care va avea loc nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Măsuri de securitate au fost sporite în toate țările din Europa, dar și în alte state. Este vorba despre o decizie normală în astfel de situații. 

În România, sistemul de alertă terorist este rămas la gradul albastru. Este al doilea din punct de vedere al intensității și a rămas neschimbat din momentul în care a fost implementat.

Citește și: Invazia în Gaza începe "în curând", spune ministrul Apărării din Israel

Cu toate acestea, există o serie de obiecte pentru care autoritățile au sporit securitatea pentru a evita situațiile care au avut loc în alte țări. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Astfel, ambasadele, Teatrul Evreiesc de Stat, Cimitirul Evreiesc, Complexul Educațional Laude-Reut, Sinagoga Mare sau Templul Coral sunt doar câteva dintre punctele-obiectiv evreiești și palestiniene care vor fi în atenția autorităților pentru securitate în weekend.

Asemenea manifestații au avut loc în Anglia, Spania, Franța și Polonia.

La Londra tensiunile au crescut după atacurile de la început dintre Israel și Hamas. Și la Paris sute de persoane au ieșit în stradă, și au sfidat ordinele de interzicere a manifestațiilor. Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a interzis sistematic manifestațiile „propalestiniene, pentru că ele sunt susceptibile să genereze tulburări ale ordinii publice”.

Citește și: VIDEO- Scandal în lumea celebrităților ca urmare a postărilor despre război: ”Să aperi drepturile palestinienilor nu înseamnă că eşti pro Hamas”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si