Pe un cer colorat de zmee, și pe un vânt furtunos, malul mării s-a însuflețit. Pe Rareș l-am găsit pe plajă. Practică kitesurfingul de patru ani, iar acum se bucură din plin de vremea agitată

Citește și: EXCLUSIV- Final de sezon cu vânt puternic pe litoral. Avertismentul salvamarilor: ”Noi nu suntem aici ca să stricăm concedii. Când este marea agitată și este furtună, să respectăm cu toții regulile”

„Ăsta e al patrulea sezon și urmează încă 8, cel puțin. Vântul e oarecum constant, deși puternic, ceea ce ne-a permis să folosim zmeele mici. Iar la noi, la malul mării, asta e o raritate. În general ne dăm cu zmee mai mari.”

Marea învolburată îi atrage pe iubitorii de kite surf

Și nu e singurul pasionat de kitesurfing. Abia acum începe sezonul împătimiților de sporturi pe apă, iar vremea e excelentă și pentru cei care iau lecții.

„E o senzație ca și cum plutești, asta dacă reușești să te pui pe placă.”

„Sunt la a noua oră și e prima oară când experimentezi un vânt atât de puternic. E greu, trebuie să te lupți cu valurile și cu zmeul.”

Entuziasmul s-a citit și pe chipul profesorilor. Mai ales acum că plajele s-au golit de turiști și se pot desfășura pe toată plaja.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Cătălin, instructor de kite: „Important e că e o vreme excelentă pentru kite surfing. Nu mai sunt atât de mulți oameni în apă și ne putem și noi desfășura mai în voie.”

Cătălin încearcă să le transmită și cursanților atracția pentru sporturile nautice. Însă trebuie să ai greutatea potrivită pentru a ieși pe mare, pe un vânt atât de puternic.

Cătălin, instructor de kite: „40 de kilograme trebuie să aibă minimum un cursant pentru că e periculos dacă este mai ușor de atât. Trebuie să știi să înoți, trebuie să nu ai teamă de apă, să te simți confortabil în apă, să te simți confortabil în valuri, să ai ceva condiție fizică.”

Și nu e singurul sport care se face la final de sezon. Și cei care practică stand-up paddle au ieșit la joacă, pe apă.

„Ne jucăm pe valuri. Care e senzația? Extraordinară, cum Iisus s-a urcat și a mers spre mare, așa ne simțim și noi.”

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Pare un sport extrem pentru necunoscători, însă cei care au prins gustul spun că merită.

Gabi Culea, instrucutor sporturi nautice: „E sportul cu cea mai mare accesiune pe plan mondial, poate fi practicat la orice vârstă. Fiecare sport în felul e extrem, la prima vedere pare poate pare puțin mai greu de practicat, dar în momentul în care începi să faci cunoștință și să pui la punct bazele acestui sport e chiar o mare plăcere.”

Codul galben de vânt a fost prelungit până aseară pe litoral, iar rafalele au atins chiar și 70 de kilometri pe oră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si