Close sidebar
Close sidebar

A început sezonul estival. Ce salarii sezoniere găsești pe litoralul românesc

A venit vara, iar hotelurile și restaurantele de pe litoral sunt în căutare de tineri dornici să muncească pe timpul verii. Angajatorii au anunțat salarii colosale pe litoral.

Diana Bostan,

Locuri de muncă litoral

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Turiștii au ajuns deja pe litoralul românesc, vremea fiind una favorabilă. Dar nu doar turiștii sunt așteptați, ci și personal care să lucreze în hoteluri sau restaurante.

Salariile pe litoral ajung și la 6.500 de lei

Potrivit surselor, un salariu de bucătar ajunge până la 6.500 de lei, iar în cele mai multe cazuri salariile pot depăși suma de 5.000 de lei.

Citeste si: Un val de căldură african se îndreaptă spre România. Se vor înregistra temperaturi de 35 de grade

Salarii pentru job-uri de vară pe litoral

Şef recepţie – venit net: 5.700

de lei;

Bucătar şef – venit net: 7.800 de lei;

Bucătar – venit net: 5.700 – 6.500 de lei;

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Ajutor bucătărie – venit net: 4.300 de lei;

Agent curăţenie – venit net: 4.300 de lei;

Ospătar – venit net: 5.000 de lei;

Şef sală – venit net: 5.700

de lei;

Casier – venit net: 4.000 de lei;

Ajutor ospătar – venit net: 4.300de lei;

Guvernantă – venit net: 5.000 de lei.

Pandemia a afectat grav industria HoReCa

„Angajaţii s-au învăţat să muncească puţin şi să primească salarii mari. Salariul nu mai este contravaloarea muncii prestate, ci este contravaloarea nevoilor şi aşteptărilor angajatului. Vin generaţiile noi care nu au fost bine pregătite.

Citeste si: VIDEO| De mâine, canicula lovește România: „Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius”

Nu sunt competenţi şi pentru munca pe care o făcea unul competent înainte acum trebuie să angajezi doi. Dar salariile trebuie să fie la nivelul unui angajat bine pregătit. Este trist că nu realizează cât de incompetenţi sunt.

Mulţi angajaţi vor spune că nu sunt sclavi. Eu nu cunosc proprietari de sclavi pe litoral, dar este această solicitare a angajatorului: angajatul să muncească competent şi cu simţ de răspundere”, explică preşedintele FPTR, Dragoş Răducan.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI