Majoritatea sunt forme ușoare de boală, ce nu necesită internare, ci doar un tratament simptomatic, însă în unele situații boala se poate agrava, ajungându-se chiar la deces. 

Gripa este o afecțiune respiratorie produsă cel mai frecvent la noi în țară de virusul Influenza A și B. Este posibil, potrivit medicilor, să existe infecții combinate de gripă cu Sars-Cov 2, aceasta în condițiile în care virusul ce produce COVID-19 este încă activ în rândul populației.

Care este diferența dintre gripă și viroză

Diagnosticul diferențial poate fi dificil de realizat doar pe baza datelor clinice, simptomatologia gripei fiind asemănătoare cu cea dată de alte peste 200 de virusuri, inclusiv Sars-Cov 2.

Citeste si: Începe vaccinarea antigripală în România

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Amigdalita streptococică și pneumoniile bacteriene, la debut, pot mima, de asemenea, simptomatologia din gripă.

Pentru diagnosticul biologic sunt necesare investigații de laborator, diagnosticul de certitudine putând fi stabilit cu ușurință cu ajutorul testelor Ag Rapid Influenza A & B sau cu ajutorul aparatului Multiplex Respirator, asta însă pentru pacienții internați în spital. Sugarii, copiii până la vârsta de 4 ani, gravidele, persoanele cu vârstă de peste 65 ani, copiii și adulții cu boli pulmonare cronice, cardiace, diabet zaharat sau neoplazii au un risc crescut de complicații ”,

spune dr. Luci Cecilia Rotar – medic primar boli infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 1.645 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Gripa este o boală foarte contagioasă și poate fi ușor contractată prin atingerea unei persoane infectate sau prin strănut ori tusea unui bolnav. Boala este contagioasă cu una sau două zile înainte de apariția primelor simptome.

Ea poate crește riscul de infarct miocardic, dar și cel de accident vascular de până la 8 ori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si