Close sidebar
Close sidebar

A inghetat Dunarea! Sloiurile uriase de gheata pun in pericol navigatia

Vesti proaste vin de la Galati, unde din cauza gerului, Dunarea a inghetat in proportie de 80%. Sloiuri uriase se scurg pe fluviu si pun in pericol navigatia. Cum se anunta ger naprasnic, este posibil ca Dunarea sa inghete complet. ##VIDEO41556##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Astazi la Galati, cota Dunarii era de 95 de centimetri, cu cel putin 50 de centimetri mai putin decat ar fi trebuit sa aiba in aceasta perioada. De aseara, pojghite de gheata au inceput sa pluteasca pe fluviu, iar sloiurile au ocupat 80% din cursul apei.

Un adevarat pericol pentru circulatia fluviala il constituie sloiurile de gheata de zeci de centimetrii care ar putea sa se compacteze si sa formeze pod de gheata.

DORIAN DUMITRU – dir. A.F.D.J. Galati: „Exista riscul sa se formeze pod de gheata? Deocamdata nu, dar aaca temperaturile sunt in scadere, nivelul este foarte scazut al Dunarii. Debitul este la jumatatea debitului multianual”.

Citeste si: Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime- kanald.ro

Citeste si: Absolventă de Medicină, moartă după o plimbare cu motocicleta în Bistrița-Năsăud- wowbiz.ro

Citeste si: Secretele demult pierdute ale adevăratului Prim Război Mondial ies la lumină. Arheologii au aflat ce s-a întâmplat acum 3.000 de ani- antena3.ro

Dupa 5 ani, cel mai mare spargator de gheata al Romaniei a plecat astazi in prima misiune. Nava Perseus va patrula senalul navigabil de la Braila, la Galati, pana la Bara Sulina.

1

PETRICA FRATIA, comandant nava Perseus: „Interventie dispersare gheata pe Dunarea maritime Braila Sulina. Greul abia acum incepe. Temperaturile sunt tot scazute, gheata incepe sa curga si trebuie sa intervenim pentru dispersare”.

Meteorologii anunta pentru zilele urmatoare temperature foarte mici, chiar si de -28 de grade.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI