Fascinat de arta culinara, Manuel Betto Pecori a fost bucatar sef in restaurante de lux din Italia si a gatit chiar si la renumitul Festival de Film de la Venetia. In Romania a ajuns pentru prima data in urma cu patru ani. Atunci a primit o oferta de la un restaurant din Sibiu si trebuia sa stea doar o saptamana in tara noastra .Numai ca, s-a indragostit de plaiurile mioritice.

„Sibiul este pentru mine este un oras plin de istore, plin de cultura si imi place foarte mult si m-am indragostit de orasul acesta si am ales sa raman aici. Nu castig mai bine ca in Italia, dar traiesc mai bine aici”.

Cand a hotarat sa se stabileasca in Romania, Manuel a avut de ales intre familia lui din Italia si linistea pe care i-o oferea tara noastra: „familia a fost un pic asa si asa. Vezi ca acolo este periculos, este asa, dar de fapt e chiar linistita Romania”, mai spune el.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu doar linistea l-a fascinat pe maestrul bucatar, in Romania. Manuel a descoperit gustul legumelor si fructelor romanesti care sunt cu totul deosebite si din care poate prepara cele mai savuroase bucate.Asa ca de multe ori isi incepe ziua la piata.

De cand s-a stabilit la Sibiu,Chef Manuel a invatat sa gateasca si preparate traditionale romanesti: Mie imi place foarte mult sa gatesc ciorba de burta si imi place sa mananc ciorba de burta.

Nu ma descurc prea bine cu sarmalele, nu am manualitatea. Stiu sa fac, dar nu a chiar manualitatea cum poate sa aiba o batranica romanca asa cum invarte frunzele de varza”.

Nu se pricepe el la infasurat sarmale, dar italianul incearca sa le dezvaluie romanilor secretele artei culinare internationale: „incerc sa transmit o cultura de mancare un pic diferita, un pic mai sanatoasa, un pic mai noua. Vad ca lumea incet, incet se schimba si intelege alt fel de cultura si de mancare, un pic mai sanatos”.

Asa ca, incet ,incet maestrul bucatar pune bazele propriei afaceri in tara care l-a atras ca un magnet si de care s-a indragostit iremediabil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si