Close sidebar
Close sidebar

A luat un credit de sapte mii de euro, iar acum risca sa ramana fara casa. A ajuns intr-o situatie disperata din cauza imprumutului facut la o institutie financiara nebancara.

Acest barbat e la un pas sa ajunga sub cerul liber, dupa un imprumut pe care l-a facut la asa zisii camatari legali. Disperat sa-si achite niste datorii mai vechi, omul a facut un imprumut - nu la banca, ci la o institutie financiara privata.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol


"Ajungand in situatia in care sa ma dea afara din casa sau sa o vand pe nimic ca sa achit aceste dobanzi colosale la acesti camatari".

"Am accesat un credit in mai multe rate, de 7000 euro, pana acum un an cand n-am mai putut plati acele sume exorbitante".

Dupa o perioada de 8 luni, in care nu a mai reusit sa plateasca ratele, constanteanul a incercat sa ajunga la zi cu dobanzile si-asa mari. Doar ca a avut parte de un soc. Penalitatile l-au ajuns mai mult decat creditul initial.

Ilie Bundache: Am platit peste 8.000 de euro pana acum si penalitati, iar acum, prin executorul judecatoresc incearca se ne faca vreo 16.000 de euro.

La solicitarea reporterilor Kanal D, firma acuzata de abuz a raspuns printr-un comunicat.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

RASPUNS LEGALCREDIT IFN SA

(...) Legalcredit IFN SA A depus diligente pentru a  preveni declararea scadentei anticipate. Clientul nostru nu le-a dat curs, astfel inregistrand o restanta de 8 luni si ca urmare in decembrie 2016 s-a declansat procedura de executare silita pentru recuperarea debitului datorat."

IFN-URILE, ARMA CU DOUA TAISURI

O alta constanteanca si-a cautat dreptatea in instanta, dupa ce aceeasi firma ar fi scos-o datoare cu suma de 44.000 de euro, pentru un credit de 4 ori mai mic.

Mircea Scarlatescu, consilier Drepturile Omului: A dat in judecata aceasta creditoare, a castigat, creditul era de 10.000 de euro. Instanta prin hotarare definitiva a dispus anularea tuturor obligatiilor referitoare la creditoare.

Cu clauzele usturatoare ale IFN-urilor se lupta din ce in ce mai multi romani, amagiti de usurinta cu care pot imprumuta sume mari.

STEFAN ROMAN, avocat: Datorita faptului ca aceste clauze sunt fortate asupra lui si de cele mai multe ori sunt abuzive, adica creeaza un clar dezavantaj al raportului dintre banca sau IFN si client. Aceste clauze pot fi intr-adevar anulate in instanta.

Si in cele mai multe cazuri au castig de cauza.

In afara de judecarea in instanta, oamenii pot reclama clauzele abuzive ale IFN-urilor la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Cei care apeleaza la aceste institutii non-bancare trebuie sa stie ca ratele neachitate la timp pot aduce penalitati uriase: de peste 7000 la suta pe an.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI