Anunţul a fost făcut de colectivul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. 

Desăvârşită şi pregnantă personalitate artistică, Remus Mărgineanu (născut pe 22 martie 1938 la Cugir) a fost actor al Teatrului Naţional din Craiova, societar de onoare al teatrului, cu o bogată carieră artistică şi unul dintre actorii piloni ai cinematografiei româneşti ”, au scris artiştii.

Cine a fost Remus Mărgineanu

Remus Mărgineanu a fost fondatorul învăţământului superior de actorie în Craiova, iar în 1995 a înființat Departamentul de Artă Teatrală în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova. A fost un profesor de excepție care a format generaţii de actori care au avut onoarea şi bucuria să îi fie studenţi.

Citeste si: Zi decisivă pentru Elena Udrea. Astăzi judecătorii vor decide dacă va fi extrădată în România

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Moştenirea sa pentru cultura acestui spaţiu nu poate fi estimată, prin creaţiile sale teatrale, regizorale şi prin nobilul demers de a se dedica total spaţiului academic pentru împărtăşirea metodelor de creaţie ale artei actorului.

Având o carieră cinematograficăimpresioantă, Remus Mărgineanu a avut de asemenea o vastă gamă de expresivitate artistică, în roluri dramatice puternice și care trezesc amintiri: „Cardinalul” (2019), „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), „Valea Mută” (2016), „Poarta Albă” (2014), „Sthorzina” (2014), „Matei, copil miner” (2013), „Loverboy” (2011), „Raport despre starea naţiunii” (2004) și multe altele.

După doi ani petrecuţi pe scena Teatrului din Constanţa, unde a creat roluri importante, actorul Remus Mărgineanu şi-a început cariera teatrală pe scena Teatrului Naţional din Craiova, care i-a devenit locul bun pe care l-a binecuvântat cu talentul, dăruirea şi energia creatoare ca actor şi regizor.

Citeste si: Emmanuel Macron afirmă că dialogul cu Vladimir Putin a intrat în impas după descoperirea ororilor din Ucraina

A regizat la Craiova o serie de spectacole valoroase, memorabile, iubite de public: „Vinovatul”, de Ion Băieşu, „Jocuri crude”, de A. Arbuzov, „Pofta de cireşe”, de Agnieszka Osieka- primul spectacol muzical pe scena craioveană, „Fluturi, fluturi…”, de Aldo Nicolaj, „Un tramvai numit dorinţă”, de Tennessee Williams, „Arta conversaţiei”, de Ileana Vulpescu, „Cerul Înstelat deasupra noastră”, de Ecaterina Oproiu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si