Close sidebar
Close sidebar

Doliu în muzică și în actorie. A murit la 57 de ani

Este doliu în muzică și în actorie. A decedat rapperul şi actorul american Biz Markie. Bărbatul avea 57 de ani.

Georgiana Balaban,

Doliu în muzică. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rapperul şi actorul american Biz Markie a pierdut lupta cu viața. Artistul este renumit pentru single-ul „Just a Friend”. El a trecut la neființă, vineri seară, în Baltimore.

Citeste si: Sfârșit tragic pentru un bărbat. A murit după ce locuința a explodat și a luat foc

Reprezentantul lui a anunţat, potrivit Variety, că „pionierul hip-hop Biz Markie a murit liniştit”, având-o alături pe soţia lui, Tara.

„Biz a creat o moştenire de măiestrie care va fi veşnic sărbătorită de colegii săi din industrie şi de fani ale căror vieţi le-a putut atinge prin muzică pe parcursul a 35 de ani”, a mai spus el.

Citeste si: Jurnalistul olandez, împușcat la Amsterdam, a murit. Era specializat în anchete referitoare la cazuri penale

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Muzicianul a murit din cauza unor complicații venite de la diabet. El a devenit cunoscut în zona hip-hop odată cu piesa „Just a Friend” din 1989, inclusă pe al doilea album al lui, „The Biz Never Sleeps”. Ea a ajuns pe locul 9 în topul american al single-urilor.

Cine a fost Biz Markie

Biz Markie, pe numele real Marcel Theo Hall, s-a născut pe 8 aprilie 1964 la Harlem (New York).

Actorul a crescut în Long Insland. Şi-a început cariera muzicală susţinând recitaluri în cluburi de noapte şi la facultăţi. Apoi a devenit membru al grupului Juice Crew al lui Marley Marl, asigurând partea de beatbox.

Citeste si: Un șofer de 19 ani, băut la volan, a ucis cu mașina un pieton de 27 de ani

A murit Biz Markie.
[Sursa foto: PixaBay]

Albumul lui de debut, „Goin’ Off”, a apărut în 1988 şi a cuprins piese ca „Make the Music With Your Mouth, Biz”, „Vapors” şi „Nobody Beats the Biz”, care l-au ajutat să pătrundă în Billboard Hot 100.

Citeste si: Un bebeluș, ucis imediat după naștere. Greșeala unor medici a fost fatală

„The Biz Never Sleeps” i-a urmat după un an şi single-ul „Just a Friend” i-a consolidat statutul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cu al treilea album, „I Need a Haircut” (1991), Markie a ajuns în centrul unui scandal. Compozitorul Gilbert O’Sullivan l-a dat în judecată pentru că rapperul a folosit fără permisiune tema „Alone Again (Naturally)”. Judecătorul a decis împotriva lui Markie. Rapperul a făcut referire la acest caz pe următorul lui album, „All Samples Cleared!” (1993).

A renunţat treptat la înregistrări şi a avut câteva colaborări cu Beastie Boys, atât pe albume, cât şi live. Abia în 2003, Markie a lansat un alt album, „Weekend Warrior”.

Pe lângă viața din muzică, Biz a avut numeroase apariţii în filme şi programe de televiziune. Între producţii se numără filmul „Men in Black II” (2002) şi show-ul pentru copii „Yo Gabba Gabba”. Mai recent, a apărut în serialele „Empire” şi „Black-ish”. Înaintea decesului, el se afla în producţie cu filmul „Chaaw”, care ar urma să fie lansat în mai 2022.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI