A murit actorul Teodor Corban, la doar 65 de ani
Actorul român Teodor Corban a murit la vârsta de 65 de ani. Corban era cunoscut în special după rolul său, zapciul Costandin, din filmul Aferim, premiat la Ursul de Aur la Berlin.
A murit actorul Teodor Corban, la doar 65 de ani. Anunțul a fost făcut de criticul de artă Oltița Cîntec pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Un fost om de afaceri a fost găsit mort în locuința sa din Târgu Jiu
Actorul Teodor Corban, de la Teatrul Național din Iasi, era cunoscut mai ale din filmul "Aferim", unde juca rolul principal, zapciul Costandin".
"S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l știe toată lumea din "Aferim", unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativa. O producție laureată cu Ursul de Aur la Berlin și cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestația lui Teo, cum i se adresau apropiații", a scris criticul de film.
Teo Corban a fost un actor de film, radio, teatru și televiziune desăvârşit, scrie bzi.ro.
Teodor Corban și Constantin Pușcașu, actorii Teatrului Național ieșean au fost creatorii, in 2022, ai unui proiect teatral, ”Terminal: Brazilia”, care a avut premiera pe 14 și 15 aprilie 2022.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Textul îi aparține actorului și scriitorului italian Spiro Scimone, iar traducerea este oferită de Eva Simon. Regia spectacolului este colectivă, sprijinită de asistența lui Beatrice Roman. Imagini mai jos:
"Eu sunt un tip mai sensibil, am umor, sunt mai introvertit", spunea actorul Teodor Corban într-un interviu.
La hobby-uri menționa întotdeauna muzica, tenisul, muntele şi şofatul. "Rolul care i-a sporit atât de mult popularitatea (e atuul imbatabil al filmului în fața teatrului!) l-a refuzat inițial. Ca sa vezi ironia profesiunii! Ezitările veneau din faptul că nu știa să călărească, dar a învățat și dup-aia a construit personajul strașnic pe care l-am văzut cu toții pe ecrane. În discursul de la Premiile Gopo le-a mulțumit celor doi cai distribuiți în supporting role. Avea mult umor, un umor mucalit, deștept, elaborat!", a mai scris criticul de film pe Facebook.
Actorul a povestit într-un interviu pentru Adevarul cum s-a apropiat de actorie:
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
"De-a lungul timpului, au fost mai multe semnale. Mi-amintesc că, prin clasa a IX-a am fost într-o tabără cu clasa şi, la cabana unde eram noi cazaţi, a apărut Mihai Mereuţă, un actor de la Teatrul Bulandra, foarte cunoscut pe atunci. Şi imediat organizatorii de acolo au zis: „Vai, dar să facem o serată de poezie, cu concursuri pentru copii“. De unde să ştim noi poezii? Cabana avea, chipurile, o bibliotecă, aşa că ne-am dus noi să vedem ce găsim.
Am dat peste Eugen Jebeleanu, care avea poezii despre masacrele de la Nagasaki şi Hiroshima, cu cadavre, păr ars şi cu bombe atomice. Mie mi-a plăcut, că traversam şi o perioadă mai întunecată. M-am dus prin pădure şi am urlat-o printre brazi, să văd cum să pun accentele, să sune mai interesant. Culmea e că am luat premiul I, cu felicitările lui Mihai Mereuţă. Dar eu de ce mă înscrisesem, de fapt, în concurs? Organizatorii au zis că ne ofereau şi premii, iar eu nu prea aveam bani. Surpriza a fost să primesc o cutie cu rahat şi un borcan de dulceaţă!Aveaţi talent, pesemne, însă neexersat.
Da, tot aşa, la şcoală, pentru că nu mă încadram deloc în mediul acela, de fiecare dată când apărea cineva care căuta vreun voluntar să caute nişte steaguri pentru manifestările cu odele pentru tovarăşul iubit, eu săream primul. Chiuleam cât puteam. Şi într-o zi am mai dus un steag, în alta un coleg n-a mai putut să recite nişte versuri şi am încercat să le zbier eu. Au zis: „Eşti bun! Ragi bine!“, şi uite aşa am fost descoperit că pot fi şi actor. A început să-mi placă actoria că puteam chiuli de la orele nesuferite de la şcoală", a povestit Teodor Corban.