Viorica Hogaș, o pensionară originară din Suceava, fostă învățătoare, era apreciată și celebrată în mod anual de întreaga comunitate. Atunci când femeia a împlinit vârsta de 108 ani, aceasta le-a transmis vecinilor ei că îi așteaptă să sărbătorească împreună și în anul 2024.

Citește și: Eleva care și-a înjunghiat profesorul, în Oradea, avea bursă de merit. Ce a făcut-o să recurgă la gestul extrem: „A fost găsită în cameră cu un băiat, noaptea la stingere”

Cei care au avut privilegiul de a o cunoaște și au petrecut momente alături de ea sunt acum profund îndurerați. O figură emblematică în zona sa, Viorica Hogaș s-a născut în timpul Primului Război Mondial, aducând nu doar o viață lungă, ci și amintiri și învățăminte prețioase pentru comunitatea sa.

Viorica Hogaș a trăit aproape întreaga sa viață în localitatea Udești, județul Suceava, confruntându-se cu diverse greutăți pe parcurs. Din nefericire, în ultimul an al vieții, memoria a început să o părăsească treptat.

Viorica Hogaș a avut o viață extrem de grea

Căsătorită în 1937, Viorica a avut sprijinul soțului ei doar pentru câțiva ani. Soțul ei a fost încorporat și trimis pe frontul rusesc, pierzându-și viața în septembrie 1943. În căutarea bunurilor care îi aparțineau soțului ei, Viorica a călătorit până în Bălți (Republica Moldova), dar, din păcate, nu a reușit să recupereze nimic.

Mai târziu, a aflat de la singurul supraviețuitor al masacrului din fosta URSS că soțul ei a murit în mod violent și că tancurile rusești au trecut efectiv peste soldații români.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

a-murit-viorica-hogas

Viorica avea 108 ani

Viorica Hogaș, rămasă singură cu un copil mic pe care a trebuit să-l crească, a fost nevoită să-și ia fiica și să părăsească casa în contextul evacuărilor masive din zona Moldovei, care prevesteau apropierea frontului. Timp de luni bune, mama și fiica au trăit în Oltenia, întorcându-se acasă spre finalul războiului.

Citește și: VIDEO- Păstrătoarele tradițiilor românești. Mariana Birica și Maria Aiftincăi, colecție impresionantă de costume populare

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Cu sfârșitul războiului, o nouă nenorocire a venit: foametea. Viorica Hogaș a muncit o vreme ca învățătoare la Udești și a crescut singurul ei copil așa cum a putut, chiar dacă au fost zile în care nu aveau ce să pună în gură.

La vârsta de 108 ani, Viorica Hogaș își amintea perfect despre aceste evenimente. În această etapă a vieții, se deplasa singură doar în anumite momente, folosind un baston.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si