Close sidebar
Close sidebar

A murit celebrul strateg politic care i-a consiliat in campania electorala pe Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu

Athur Finkelstein, unul dintre cei mai proeminenti strategi politici, care a consiliat lideri politici de dreapta din intreaga lume, de la reprezentanti ai Partidului Republican pana la premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, dar si lideri romani, precum fostul sef de stat, Traian Basescu, si fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, a murit la varsta de 72 de ani, avand cancer pulmonar, informeaza Haaretz.com.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Evreu-american, Finkelstein s-a nascut la New York, in 1945. De-a lungul carierei sale in lumea politicii s-a impus ca un geniu si a fost vazut adesea ca un adevarat "magician" pentru previziunile care se adevereau in materie de alegeri.

intre anii 1970 si 1980, Finkelstein a lucrat cu fostii presedinti  Richard Nixon, Ronald Reagan si George H.W. Bush.

in Israel, Finkelstein s-a implicat in campania din 1996 a lui Netanyahu care s-a dovedit a fi una de succes impotriva lui Shimon Peres. Finkelstein a dat viata frazei cheie de atunci "Peres va divide Ierasalimul", care avea sa il ajute decisiv pe Netanyahu.  

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

in 2012, Finkelstein in mod eronat a crezut ca Mitt Romney il va invinge pe Barack Obama la alegerile prezidentiale de atunci. Alegerile din 2013 i-au demonstrat, din nou, ca se insela, cand i-a sfatuit pe Likud si Yisrael Beiteinu sa mearga pe aceeasi linie, lucru care l-a costat pe Likud peste o patrime din reprezentantii din Knesset.

Parlamentarii de stanga l-au criticat, deseori, pe Finkelstein pentru atacurile indreptate asupra opozantilor clientilor sai.

In Romania, Finkelstein i-a consiliat pe Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si pe cativa membri ai PNL.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI