Close sidebar
Close sidebar

A murit Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara

Familia acuză că acesta a fost diagnosticat greşit de către medici.

Diana Bostan,

Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, a încetat din viaţă. 

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, Claudiu Iordache, a încetat din viață. Familia acestuia a anunţat pe pagina de Facebook a revoluţionarului, că acesta a fost diagnosticat greşit.

Claudiu Iordache s-a stins din viață

”Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre. A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă.

Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat”, anunţă familia, pe Facebook.

Citeste si: Cine este și cum arată soția lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România

Cariera lui Claudiu Iordache

Claudiu Iordache s-a născut în 3 noiembrie 1942 şi a fost unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara.

A fost unul dintre cei care s-au opus iniţial Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, din martie 1990: „I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”, spunea el.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

A fost parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1992), prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale (1990-1991), dar şi consilier de stat la Preşedinţia României, în 2004, în mandatul de preşedinte al lui Ion Iliescu.

A fost director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (în perioada 2004 – 2018).

A fost poet, dramaturg, prozator, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor, iar din 2014 era şi cetăţean de onoare al Timişoarei, conform news.ro

Citeste si: Doliu în lumea muzicii rock. A murit Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI