Gheorghe "GENU" Soana s-a nascut la Iasi, pe 11 iunie 1945 si a decedat la Bucuresti, pe 17 septembrie 2018. A fost general roman in rezerva, care a iubit in permanenta sportul, fiind specialist in rugby, box, scrima, gimnastica, handbal, karate traditional si fotbal. A invatat la Scoala Medie nr. 5 "ILIE PINTILIE" Iasi si a studiat apoi sectia de "Artilerie si Rachete" la Academia de Inalte Studii Militare de Comanda si Stat Major.

Dupa iesirea la pensie din armata, in 1995, a lucrat ca redactor sportiv la Radio Romania Iasi, timp de peste 20 ani. A colaborat la ziarul Evenimentul din Iasi, dar si la alte publicatii din Romania. In urma cu cinci ani s-a mutat de la Iasi la Bucuresti, cu intreaga familie, colaborand in continuare la posturile de radio din Capitala. A editat doua carti de sport, ele fiind "Dan Irimiciuc- Muschetarul de bronz" (in 2002) si "55 de ani de rugby la Iasi" (in 2007).
A muncit in presa sportiva din Romania pana in ultimul an de viata, fiind si membru al Asociatiei Presei Sportive din Romania de peste 20 ani. A dus numele Romaniei pe toate meridianele lumii, prin comentariile facute pe calea undelor. Din pacate, o boala necrutatoare l-a invins! Inmormantarea va avea loc la Bucuresti in ziua de joi, 20 septembrie 2018. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si