Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, s-a a murit în cursul zilei de joi, la vârsta de 74 de ani. Anunțul sfâșietor a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT). 

Agathon a fost ministru al Turismului în perioada 1992-1996, dar și între 2000 și 2003, în Guvernul Năstase. 

Citește și: Un scriitor renumit a decedat. Milan Kundera a lăsat în urmă multe regrete

„Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de aceasta Mare Industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene!", a scrie pe rețelele sociale Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a fost membru fondator al PDSR și deputat de Bacău, în perioada 1992- 1996, 1996-2000 și 2000-2004, potrivit site-ului Camerei Deputaților, citat de Focus Press.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

A murit fostul ministru al Turismului. Dan Matei Agathon s-a stins din viață la 74 de ani

A murit fostul ministru al Turismului. Dan Matei Agathon s-a stins din viață la 74 de ani

Agathon a fost ministru al Turismului în perioada 1992-1996, dar și între 2000 și 2003 (Guvernul Năstase). De-a lungul anilor a mai ocupat și funcția de vicepreședinte al Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului, iar după 1989 a fost și director în Guvernul României.

Citește și: Mădălina Crețan, mărturisiri emoționante la aproape nouă luni de la dispariția rapperului Nosfe în emisiunea „În oglindă" la Kanal D2: „Eu am crezut că este o cădere de calciu, nu m-am gândit nicio secundă la un infarct"

Dan Matei Aghaton ar fi murit din cauza unor complicaţii provocate de diabet

Fostul ministru al Turismului ar fi murit din cauza complicațiilor provocate de diabet.

Potrivit surselor Fanatik, în ultimele luni starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar organismul lui nu a mai răspuns la tratamentul împotriva bolii.

Reacția lui Adrian Năstase, după moartea lui Dan Matei Aghaton

Adrian Năstase a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook după moartea lui Dan Matei Agathon.

„A murit, la varsta de 73 de ani, Dan Matei Aghaton, un membru al echipei politice si guvernamentale pe care am condus-o. De fapt, un prieten loial si apropiat de-a lungul mai multor decenii. A avut curajul de a fi vizionar in lumea complicata a turismului.

A propus, intre altele, construirea unei noi statiuni de vacanta in sudul litoralului. A sustinut crearea unui parc Dracula, de genul Disneyland, la Sighisoara sau, ulterior, la Snagov- proiect ce ar fi putut aduce milioane de turisti in Romania”,  a scris Adrian Năstase pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si