Daniel Barbu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 66 de ani. Anunțul trecerii în neființă a lui Daniel Barbu a fost făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde fostul ministru a fost profesor.

A murit Daniel Barbu

În vârstă de 66 de ani, Daniel Barbu, fost ministru al culturii și fost președinte al Autorității Electorale Permanente, a murit în această dimineață.

Anunțul tragic a fost făcut de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București, unde Daniel Barbu a fost profesor. 

"Vă aducem la cunoștință o veste tristă. Astăzi, 18.03.2024, a trecut la cele veșnice Prof. Daniel Barbu. Născut la data 21 mai 1957 în București, și-a trăit viața sub motto-ul: “Nil nisi Cruce”. A fost istoric român, senator de București din partea PNL, fost ministru al culturii în perioada 21 decembrie 2012 – 12 decembrie 2013 și profesor al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București unde a predat: Teologia politică, Teologie socială și Istoria Bisericii. Liturghia de înmormântare se va celebra joi, 21 martie, începând cu ora 10:00 la Biserica Sfânta Tereza a Pruncului Isus din București (Șos. Olteniței 3-5). Să se odihnească în pace. Domnul să-l fericească în patria cerească pentru tot binele făcut în viața pământească", a transmis Facultatea de Teologie Romano-Catolică, potrivit g4media.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: „Era o mamă perfectă! Mergea peste tot cu copiii”. Ștefania, o tânără mămică, a murit în timp ce încerca să își salveze cei trei copii din flăcările care au cuprins locuința sa din Italia

daniel barbu

A murit Daniel Barbu, fost ministru al culturii.

[Sursa foto: Capturi video antena3.ro]

Daniel Barbu a demisionat din funcția de Ministru al Culturii

Daniel Barbu a deținut funcția de ministru al culturii pentru un an.

La vremea respectivă, Daniel Barbu a demisionat în urma unei declarații șocante cu privire la bugetul pentru tratarea unor boli precum HIV/SIDA. 

daniel BARBU

A murit Daniel Barbu, fost ministru al culturii.

[Sursa foto: Capturi video antena3.ro]

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeți-mă, nu vreau să par cinic în fata dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetățeni ai noștri. Bugetul, programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii și programul național de combatere și tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înțeleg", declara, în urmă cu 11 ani, Daniel Barbu, potrivit g4media.ro.   

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Daniel Barbu a avut un parcurs controversat în viața politică. Pe lângă declarația controversată amintită anterior, fostul ministru este recunoscut pentru legea specială privind Roșia Montană și scandalul inițiat printre lucrătorii din mină. De asemenea, este știut drept cel care a desființat mai multe instituții culturale cu tradiție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si