Inima unui bărbat s-a pietrificat, la propriu. În urma autopsiei, medicii au descoperit că bărbatul suferea de o afecțiune rară, potrivit informațiilor transmise de jurnaliștii de la publicația Mirror. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu inima bărbatului?

Inima unui bărbat s-a pietrificat. Suferea de o afecțiune rară

Un bărbat din Goa, India, a murit după ce inima i s-a pietrificat. În urma autopsie i, medicii au rămas șocați când au aflat care este afecțiunea medicală care l-a ucis.

Se pare că este vorba despre o boală rară.

”Niciodată nu am întâlnit un caz medical ca acesta. După ce am îndepărtat inima în timpul autopsiei, am observat că era mult mai grea decât o inimă obișnuită. Disecarea acesteia a fost dificilă, deoarece nu se tăia ușor”, a declarat dr. Bharat Sreekumar, conform sursei citate anterior.

Citește și: Accident mortal la primele ore ale dimineții, între Râșnov și Predeal! Medicii nu au mai putut face nimic pentru un tânăr de 26 de ani

Afecțiunea rară care i-a adus sfârșitul unui bărbat: ”Foarte puține cazuri au fost raportate”

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Rezultatul autopsiei a dezvăluit că bărbatul ar fi suferit de fibroză endomiocardică, o afecțiunea care constă în înlocuirea progresivă a țesutului normal al inimii, cu un țesut fibros.

Inima bărbatului era complet pietrificată pe suprafața endocardială a ventiriculului stâng.

”Această condiție este un fenomen foarte rar și foarte puține cazuri au fost raportate. În acele cazuri raportate este aproape întotdeauna asociată cu o fibroză endomiocardică. În cazul meu, după o examinare microscopică amănunțită, EMF a fost prezentă, dar nu într-o măsură care să justifice o inima complet fibrozată. Diagnosticul de calcificare endocardială se potrivește perfect, făcând acest caz unic”, a

declarat dr. Bharat Sreekumar, conform sursei citate anterior. 

Citește și: Tragedie fără margini în Bihor! Patru persoane și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier

Afecțiunea rară care i-a adus sfârșitul unui bărbat: ”Foarte puține cazuri au fost raportate”

[Sursa foto: istockphotos]

Se pare că, în acest moment, nu sunt cunoscute cauzele care conduc la apariția acestei afecțiuni medicale.

”În prezent, nu există dovezi științifice care să explice cum apare acest fenomen. Etiologia și fiziopatologia acestui fenomen rămân un mister”, a declarat dr. Bharat Sreekumar, conform sursei citate anterior. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si