Datorită apărării sale neîntrerupte a populației indigene de pe malurile Amazonului și a luptei în favoarea țăranilor pentru proprietatea pământului, episcopul pensionat de Sao Félix a fost văzut ca un inamic al magnaților, proprietarilor de mine și a marilor latifundiari și fermieri.

Numindu-l „profet”, Consiliul Misionar Indigen al episcopilor brazilieni a spus că, prin gesturile sale simple, Pedro Casaldáliga Pla știa mai bine decât oricine cum să-i „adăpostească pe cei mici ai lui Dumnezeu”.

Citeste si: Donald Trump și-a întrerupt brusc conferința de presă, după un atac armat lângă Casa Albă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Născut la orașul Balsareny, din regiunea Spaniei din Catalunya, în 1928, Casaldáliga a ales opțiunea pentru săraci cu consecvență și angajament și a fost una dintre cele mai proeminente figuri în "teologia eliberării", care găsește în Scriptură principiile și inspirația pentru a susține eliberarea oamenilor din tiparele și structurile sociale nedrepte.

Citeste si: Donald Trump și-a întrerupt brusc conferința de presă, după un atac armat lângă Casa Albă

Pedro Casaldáliga Pla, simbol al rezistenței împotriva dictaturii militare 

Pedro Casaldáliga Pla a ajuns în Brazilia ca misionar catolic în 1968, în perioada cea mai violentă a dictaturii militare a țării. Considerat unul dintre cei mai importanți apărători ai drepturilor omului din țară și, în cadrul bisericii, adevărat simbol al rezistenței, Casaldáliga a decis să nu participe la înmormântarea tatălui său în Spania după ce a aflat că guvernul brazilian nu-i va acorda viză pentru a se întoarce la tara daca a plecat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si