Fostul președinte al Tanzaniei, mort la spital

Anunțând veștile triste despre fostul șef de stat, la postul Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), președintele Magufuli a declarat că Benjamin William Mkapa a murit la un spital din orașul Dar-es-Salaam, unde se afla internat.

Citeste si: Avion de pasageri, interceptat de nave de luptă americane. Marele scandal al momentului: "Un pasager avea sânge pe față"

„Benjamin William Mkapa, al treilea președinte al Tanzaniei, a murit la un spital din Dar es Salaam, unde a fost internat”, a anunțat președintele Magufuli, într-o scurtă declarație televizată, potrivit site-ului The Citizen. 

Al treilea președinte al Tanzaniei

Actualul președinte al țării africane a lansat un apel către toți tanzanienii să se roage pentru Mkapa, "Mai multe informații vor fi anunțate ulterior, dar Mzee Mkapa nu mai este”, a spus președintele Magufuli.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bill Gates răspunde acuzației că el a declanșat pandemia de coronavirus

Mkapa a fost cel de-al treilea președinte care a condus Tanzania din 1995 până în 2005 înainte de a-i preda mandatul lui Jakaya Mrisho Kikwete. Fostul șef de stat era născut pe 12 noiembrie 1938. Tanzania, oficial Republica Unită a Tanzaniei, este o țară din estul Africii care este mărginită de Kenya și Uganda în nord, Ruanda, Burundi și Republica Democrată Congo în vest și Zambia, Malawi și Mozambic în sud.
În partea de est este mărginită de Oceanul Indian. 

Citeste si: Mel Gibson, spitalizat după ce a fost diagnosticat cu Covid-19

Denumirea țării provine de la combinația dintre Tanganika, care este teritoriul principal, și Zanzibar, țărmul arhipelagului. Cele două foste colonii britanice unite în 1964, au format Republica Unită Tanganika, și a Zanzibarului, care în același an a fost redenumită Republica Unită a Tanzaniei. În 1996 oficialitățile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politică a țării. Însă, Dar es Salaam rămâne principalul centru comercial.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si