Mama lui Massimo a murit în urmă cu trei zile

Massimo Cuttitta a murit la vârsta de 54 de ani, la câteva zile după ce a fost internat în Spitalul Albano, din Roma. Fostul jucător italian ar fi preluat virusul de la mama lui, Nunzia, care a murit cu trei zile înaintea lui Massimo, tot din cauza complicaţiilor date de coronavirus.

Citeste si: Teste rapide COVID-19 pentru sportivi. Vor fi folosite în competițiile interne

Cine a fost, de fapt, Massimo Cuttitta

Rugbistul Massimo Cuttitta a fost antrenor cu pachetul de înaintare al naţionalei României în perioada 2017-2018. A renunţat la colaborare în momentul în care, practic, întreg staff-ul naţionalei României a fost înlocuit, alături de el plecând şi galezul Lynn Howells, antrenorul principal, sau scoţianul Rob Moffat, antrenorul cu linia de treisferturi.

Președintele Federației Italiene de Rugby, Marzio Innocenti, a decis ca la toate partidele ce vor avea loc în săptămâna următoare să se țină un moment de reculegere în memoria lui Cuttitta, care a jucat 70 de meciuri la națională în perioada 1990-2000 și a participat la Mondialele din 1991 și 1995.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Doliu în sportul românesc. Un fost fotbalist a murit la 43 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus

Massimo şi-a petrecut copilăria în Africa de Sud, unde a şi început să practice rugbiul, alături de Marcello Cuttitta, fratele său geamăn, şi de Michele Cuttitta, fratele lor mai mare. Ulterior, la întoarcerea în Italia, Massimo şi Marcello au ajuns să joace la un nivel mai ridicat.

Rugbistul Massimo Cuttitta a adunat 69 de selecţii în naţionala Italiei, a jucat la Cupa Mondială din 1991 şi la cea din 1995, când a şi fost căpitanul naţionalei Italiei, şi a înscris eseuri împotriva Angliei, la Durban, în 1995, sau împotriva Irlandei, la Dublin, în 1997. De altfel, Massimo Cuttitta a făcut parte dintr-o echipă a Italiei care a învins pe Irlanda la Treviso, în 1995, pe Argentina la East London, în 1995, pe Irlanda la Dublin, în 1997, pe Franţa la Grenoble, în 1997, pe Irlanda la Bologna, în 1997, pe Argentina la Piacenza, în 1998, şi pe Scoţia la Roma, în 2000.

În cariera sa de antrenor, Massimo Cuttitta a activat mult timp în Scoţia, fiind pentru aproape un deceniu antrenor cu pachetul de înaintare la naţionala Scoţiei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si