Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - A murit fostul premier italian, Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, cel care a fost de trei ori prim-ministru și fondator al Forza Italia a murit la vârsta de 86 de ani.

Stefania Pavel,

Silvio Berlusconi a murit.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Silvio Berlusconi, fostul premier italian care și-a revenit după scandaluri sexuale și acuzații de corupție, a murit la vârsta de 86 de ani, scrie BBC.

Berlusconi a fost tratat de o infecție pulmonară

El a murit la spitalul San Raffaele din Milano, potrivit presei italiene. În aprilie, el a fost tratat pentru o infecție pulmonară legată de un caz de leucemie cronică, care nu a fost dezvăluit anterior.

Citește și: Fostul ministru italian al Afacerilor Externe a murit. Franco Frattini avea 65 de ani


Un miliardar extravagant, un magnat al mass-mediei, Berlusconi a ajuns pentru prima dată la putere în 1994 și a condus patru guverne până în 2011.

El a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia, care a intrat în coaliție sub conducerea prim-ministrului Giorgia Meloni după alegerile din septembrie, când a fost el însuși ales în Camera superioară a Italiei, Senatul.

Cu toate acestea, în ultimii ani, cariera sa politică a fost pătată de o serie de scandaluri, ceea ce i-a redus profilul și influența.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Fostul premier italian Silvio Berlusconi este la terapie intensivă

Născut la Milano în 1936, într-o familie din clasa de mijloc, Berlusconi și-a început cariera în afaceri în domeniul dezvoltării imobiliare, înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare post de televiziune comercial din Italia.

De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan între 1986 și 2017.

Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală la sfârșitul anului 2012, pentru care și-a ispășit pedeapsa de un an de zile prestând muncă în folosul comunității cu jumătate de normă la un azil din Milano. Interdicția sa de a candida a fost ridicată la timp pentru alegerile generale din 2018, când Forza Italia a candidat în coaliție cu Liga și Frații Italiei, dar nu a reușit să atingă procentul de 40% necesar pentru a guverna, scrie The Guardian.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI