Ambasadorul României la Atena, fostul ministru și secretar de stat George Ciamba, a murit, în noaptea ce duminică spre luni, la București. Informația a fost confirmată oficial de purtătorul de cuvânt al MAE pentru presa centrală. George Ciamba avea doar 55 de ani și suferea de mai mult timp de o boală incurabilă. 

Citeste si: Soția lui Benone Sinulescu, precizări despre starea de sănătate a artistului. "Nu a fost găsit inconștient"

George Ciamba a fost ministru pentru Afaceri Europene  

George Ciamba a fost și ministru pentru Afaceri Europene din noiembrie 2018 până în noiembrie 2019. El a fost numit ministru, după demisia lui Victor Negrescu.

Din această poziție, George Ciamba a gestionat prima Președinție română a Consiliului Uniunii Europene. În cursul anului 2019, George Ciamba a fost numit ambasador al României la Atena. 

Ciamba a mai fost ambasador al României în Grecia și în Turcia

Înainte de a deține funcția de ministru pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic, între ianuarie 2017 și noiembrie 2018.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

George Ciamba a mai fost ambasador al României în Grecia între 2005 și 2012 și ambasador în Turcia între 1999 și 2003.

George Ciamba, la Comisia Europeană în 2015, împreună cu Corina Cretu[Sursa foto: Facebook / Corina Cretu]

A primit în anul 2000 Ordinul Meritul Național în Grad de Comandor – acordat de Președintele României, Emil Constantinescu, iar în 2012 a primit ordinul Marea Cruce a Ordinului Phoenix, acordat de Președintele Republicii Elene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si