Kissinger s-a stins din viață miercuri, în locuința sa din Connecticut, potrivit comunicatului transmis de firma sa de consultanță.

Sursa citată nu a menționat o cauză care a provocat decesul.

A murit Henry Kissinger! Fostul secretar de stat american avea 100 de ani

A murit Henry Kissinger! Fostul secretar de stat american avea 100 de ani

Henry Kissinger a murit!

A venit pe lume la 27 mai 1923, la Furth, în Germania, Kissinger. Era de origine evreiască și a fugit de persecuția naziștilor, ajungând în Statele Unite în 1938.

"Aproximativ jumătate dintre oamenii cu care am fost la școală și 13 membri ai propriei mele familii au murit în lagărele de concentrare", a povestit Kissinger despre acest episod al vieții sale.

A devenit american naturalizat în anul 1943 și a fost în cel de-al Doilea Război Mondial. Și-a luat  licența în științe politice și, apoi, doctoratul la Universitatea Harvard.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citește și: Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni și-a dat demisia, după decesul celor trei pacienți. Acesta nu a anunțat motivul deciziei sale

Kissinger a fost consultat al Departamentului de Stat și Departamentului Apărării, înainte de a fi pus consilier pe probleme de securitate națională și după secretar de stat al președintelui Richard Nixon.

În anul 1973, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către Kissinger, președintele Nixon a evidențiat faptul că "pentru prima dată în istoria SUA, un cetățean naturalizat devine secretar de stat al Statelor Unite".

A primit Premiul Nobel pentru Pace pentru că a contribuit la încheierea implicării Statelor Unite în războiul din Vietnam, în urma căreia au fost omorâți aproape 60.000 de militari americani.

Citește și: FOTO- A murit după ce a căzut în gol cu bicicleta. Accidentul s-a petrecut pe un șantier din Piatra-Neamț

Kissinger a fost, blamat pentru politica de bombardare a Cambodgiei din timpul războiului din Vietnam, care a condus la apariția regimului genocidar al khmerilor roșii, dar și pentru sprijinirea, de către SUA, a unei lovituri de stat împotriva guvernului din

Chile.

Secretarul de stat american a primit în 1973 Premiul Nobel pentru Pace alături de omologul său nord-vietnamez, Le Duc Tho, pentru acordurile de pace de la Paris din acel an. Pentru că a invocat absența unei păci reale în Vietnam, Tho nu a vrut să accepte premiul, iar doi membri ai Comitetului Nobel au demisionat atunci drept protest față de controversata decizie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si