Carl Weathers, actorul cunoscut pentru rolurile din filmele Rocky, Predator și The Mandalorian, a murit. Avea 76 de ani. Familia sa a declarat că Weathers „a murit liniștit în somn” joi, 1 februarie, potrivit revistei People.

Citește și: VIDEO- Marius Bodochi, unul dintre cei mai mari actori ai României: "Personajele sunt precum niște copii de care trebuie să ai grijă"

"Suntem profund întristaţi să anunţăm decesul lui Carl Weathers. A murit liniştit în somn", a declarat managerul Matt Luber.

Deşi a avut şi alte roluri importante, jucând în recenta serie derivată din "Star Wars", "The Mandalorian", şi în filmul horror SF "Predator" din 1987, Weathers a fost cunoscut mai ales pentru că l-a interpretat pe Apollo Creed, adversarul lui Rocky Balboa interpretat de Sylvester Stallone, în filmele de succes din anii 1970 şi 1980.

Carl Weathers, actorul cunoscut pentru rolurile din Rocky, Predator și The Mandalorian, a murit

Carl Weathers a jucat în seria Rocky

[Sursa foto: Twitter]

Personajul lui Weathers a fost la început un rival, iar mai târziu un aliat al personajului Rocky în primele patru filme ale seriei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Modelat după Muhammad Ali, personajul lui Creed a dat dovadă de inteligenţă şi fler, oferind publicului un personaj de culoare puternic şi pozitiv într-o perioadă în care rolurile din filmele mainstream abia începeau să iasă din stereotipuri.

Carl Weathers, rol memorabil în filmul "Predator"

Weathers a avut o scurtă carieră sportivă jucând pentru Oakland Raiders din Liga Naţională de Fotbal, dar s-a retras din acest sport pentru a se dedica actoriei.

După ce personajul Creed a fost ucis, Weathers a făcut echipă cu cealaltă mare vedetă de acţiune a perioadei, Arnold Schwarzenegger, cu un rol în filmul de succes "Predator" din 1987.

Pe parcursul a 10 episoade, din 2019 până în 2023, "The Mandalorian" l-a readus pe Weathers în lumina reflectoarelor.

Căsătorit şi divorţat de trei ori, Weathers avea doi copii, Jason şi Matthew.

Carl Weathers: Este o diferență mare între a fi un „star de cinema” și un „actor”

Carl Weathers, care s-a născut în New Orleans, a declarat pentru ziarul Gambit că și-a descoperit pasiunea pentru spectacol de la o vârstă fragedă, prin interpretarea în piese de teatru.

„Am fost mușcat de insectă, după cum se spune. Pe scenă, oamenii râd de replicile bune și aplaudă la sfârșit- este drăguț, destul de contagios. Odată ce microbul intră în tine, este cam greu să renunți la el”, a spus actorul în 2020.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Tot în 2020, Weathers a declarat pentru British GQ că vede o diferență între a fi un „star de cinema” și un „actor”.

„Această etichetă de vedetă de cinema nu are nicio legătură cu a fi un actor sau un artist cu adevărat bun. O promovare suficientă a oricărei persoane, suficiente filme în care acea persoană ajunge să fie prezentată într-o anumită lumină, o pot face un vedetă de cinema”, a spus el.

„Asta nu înseamnă că omul respectiv poate fi un actor care să interpreteze un personaj care este diferit de el, cu idei complicate în spatele dialogului, în spatele discursului, unde un scriitor a investigat cu adevărat ceva și tu, ca actor, trebuie să ilustrezi ceea ce scriitorul a vrut să spună și să creeze. Doar așa afli ce talent ai cu adevărat”, a explicat Weathers.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si