Lorin Fortuna fusese internat si operat de urgenta de ulcer duodenal perforat, dar imediat dupa operatie, organismul sau a cedat.

Fortuna devenise cunoscut in ultima perioada datorita declaratiilor sale prin care spunea ca ia legatuyra cu extraterestrii si ca ei ii transmit mesaje din Cosmos.

Orginar din Radauti, Fortuna a fost presedinte al Frontului Democratic Roman si unul dintre liderii revolutionari din Timisoara. El a fost cel care a dat startul atiunilor de protest de acolo.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In perioada 23 decembrie 1989- 12 ianuarie 1990 a fost presedintele Consiliului Judetean Timisoara si al Frontului Salvarii Nationale (FSN).

Lorin Fortuna a contribuit, determinant, la infiintarea mai multor organizatii civice, la conducerea cărora s-a aflat si a activat: Asociatia "VICTORIA" a Luptătorilor in Revolutie, din Timisoara; Uniunea Românilor Bucovineni (transformata, ulterior, in Miscarea Civica "Mihai Eminescu"); Miscarea "Sarmizegetusa"; Miscarea Natională pentru Reintregire; Forumul Unitătii Nationale (ca organizatie federativa de asociatii civice); Grupul Constitutional "Timisoara"; Miscarea Civica Voievodul Gelu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si