Albright a mijlocit intervenţia NATO în Balcani pentru a opri genocidul şi epurarea etnică, a luptat pentru reducerea proliferării armelor nucleare şi a susţinut drepturile omului şi democraţia pe tot globul.

Moartea fostei şefe a diplomaţiei americane a fost confirmată printr-un e-mail adresat personalului Albright Stonebridge Group, compania de strategie globală fondată de Albright.

Citeste si: Rusoaica care s-a antrenat cu Vladimir Putin în tehnici de spionaj face declarații inedite despre război: „El câștigă întotdeuna”

Madeleine Albright a murit de cancer, precizează apropiații ei, care salută „un neobosit apărător al democrației și al drepturilor omului”.

Prima femeie care a deținut funcția de ministru de externe al SUA

Madeleine K. Albright, născută Marie Jana Korbelová în Praga, Cehoslovacia, a fost membră a Partidului Democrat din Statele Unite și prima femeie care a deținut funcția de ministru de externe al SUA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Doi gemeni care s-au născut prematur în Ucraina au fost aduși în România pentru îngrijiri speciale

Albright a fost o figură centrală în administraţia preşedintelui Bill Clinton.

Iniţial a fost ambasadoarea SUA la ONU, iar ulterior a devenit cel mai important diplomat american în timpul celui de-al doilea mandat al lui Clinton.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si