Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit unor declarații oficiale citate de CNN.

”Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în această seară după o boală grea şi îndelungată”, a afirmat, marţi, Spitalul Clinic Central, potrivit RIA/Novosti, citată de CNN.
Acesta a introdus reforme-cheie politice și economice în URSS și a ajutat la terminarea Războiului Rece.

Citeste si: Un mare actor și muzician rus a fost ucis de COVID-19

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Am început aceste reforme şi stelele mele călăuzitoare au fost libertatea şi democraţia, fără vărsare de sânge. Aşa încât oamenii să înceteze să mai fie o turmă condusă de un păstor. Să devină cetăţeni”, a spus el mai târziu.

Mihail Gorbaciov era internat de câteva zile în Spitalul Central din Moscova, iar unitatea a anunțat decesul lui marți seara, din cauze naturale.

"În această seară, după o lungă boală gravă, Mihail Sergheevici Gorbaciov a decedat", a comunicat Spitalul Clinic Central din Moscova (TSKB), conform agenţiilor de presă Tass şi Interfax.

Citeste si: Întâlnire de patru ore între Joe Biden și Vladimir Putin. Un nou "război rece"?

Fostul președinte al Uniunii Sovietice a declarat într-un interviu că toate armele nucleare ar trebui distruse.

Gorbaciov a fost spitalizat chiar de la începutul pandemiei, iar după ce starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, acesta a fost ținut sub supraveghere medicală. Un apropiat al familiei a precizat că liderul va fi înormântat la cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa.

Citeste si: Marele scriitor american Alvin Toffler a murit la 87 de ani

Între 1990 și 1991, Mihail Gorbaciov a ocupat funcția de președinte al Uniunii Sovietice, ulterior fiind nevoit să demisioneze pe 25 decembrie 1991.
A primit Premiul Nobel pentru pace în 1990 și a încheiat acorduri de reducere a armamentului cu SUA și parteneriate cu statele occidentale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si