Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - A murit Mihail Gorbaciov, președintele sovietic care a dărâmat Cortina de Fier

Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al Uniunii Sovietice înainte de dizolvarea acesteia, a murit, la vârsta de 91 de ani.

Diana Puiu,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a murit la vârsta de 91 de ani, potrivit unor declarații oficiale citate de CNN.

”Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în această seară după o boală grea şi îndelungată”, a afirmat, marţi, Spitalul Clinic Central, potrivit RIA/Novosti, citată de CNN.
Acesta a introdus reforme-cheie politice și economice în URSS și a ajutat la terminarea Războiului Rece.

Citeste si: Un mare actor și muzician rus a fost ucis de COVID-19

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Am început aceste reforme şi stelele mele călăuzitoare au fost libertatea şi democraţia, fără vărsare de sânge. Aşa încât oamenii să înceteze să mai fie o turmă condusă de un păstor. Să devină cetăţeni”, a spus el mai târziu.

Mihail Gorbaciov era internat de câteva zile în Spitalul Central din Moscova, iar unitatea a anunțat decesul lui marți seara, din cauze naturale.

"În această seară, după o lungă boală gravă, Mihail Sergheevici Gorbaciov a decedat", a comunicat Spitalul Clinic Central din Moscova (TSKB), conform agenţiilor de presă Tass şi Interfax.

Citeste si: Întâlnire de patru ore între Joe Biden și Vladimir Putin. Un nou "război rece"?

Fostul președinte al Uniunii Sovietice a declarat într-un interviu că toate armele nucleare ar trebui distruse.

Gorbaciov a fost spitalizat chiar de la începutul pandemiei, iar după ce starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, acesta a fost ținut sub supraveghere medicală. Un apropiat al familiei a precizat că liderul va fi înormântat la cimitirul Novodevichy din Moscova, alături de soția sa.

Citeste si: Marele scriitor american Alvin Toffler a murit la 87 de ani

Între 1990 și 1991, Mihail Gorbaciov a ocupat funcția de președinte al Uniunii Sovietice, ulterior fiind nevoit să demisioneze pe 25 decembrie 1991.


A primit Premiul Nobel pentru pace în 1990 și a încheiat acorduri de reducere a armamentului cu SUA și parteneriate cu statele occidentale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI