Close sidebar
Close sidebar

A murit o prezentatoare TV care a făcut istorie în televiziune

Prima prezentatoare de televiziune din China a murit, marți, la Beijing. Shen Li este cunoscută drept „prima persoană de pe ecranul chinezesc”, lansându-și cariera TV la 1 mai 1958.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prima prezentatoare de televiziune din China Shen Li a murit, marți, la Beijing, la vârsta de 87 de ani. Shen Li este cunoscută drept „prima persoană de pe ecranul chinezesc”, lansându-și cariera TV la 1 mai 1958 pe China Central Television (CCTV). Acela a fost prima moment în care televiziunea de stat chineză a început să transmită.

Cariera de radio-televiziune a lui Shen Li i-a adus omagii de-a lungul timpului din partea partidului comunist, realizatoarea fiind martora dezvoltării industriei TV din China. Shen a devenit reprezentantul vechii generații de profesioniști TV din țara asiatică, potrivit CGTN.com. În 1957, cu un an înaintea primei apariții a camerei, a lucrat ca prezentator radio la Administrația Centrală de Radiodifuziune din China.

Citeste si: Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor? O altă zi, un alt anunț de la autorități

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe măsură ce economia Chinei s-a dezvoltat, la fel și cererea de programe TV cât mai diversificate. În 1983, la vârsta de 50 de ani, Shen a început să găzduiască primul program zilnic al țării „Pentru tine”, oferindu-le telespectatorilor sfaturi de viață pe unul dintre canalele CCTV.

Citeste si: Al doilea județ din țară cu măsuri de restricții speciale. Masca va fi obligatorie și pe stradă

În 1993, când Shen avea în jur de 60 de ani, ea a găzduit un alt program „Sunset Red” care targeta populația în vârstă a țării, fiind prima emisiune de acest gen la televiziunea chineză. În termen de șase luni, emisiunea a intrat în top 10 emisiuni ale CCTV.

O altă tragedie în televiziune- a murit la 49 de ani

O altă prezentatoare celebră a murit marți după ce a suferit un atac cerebral, la doar 49 de ani. Lisa Colagrossi s-a stins din viață în timp ce se întorcea, însoțită de un cameraman, de la un eveniment. Colegul său a chemat ambulanța, dar medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Citeste si: Marcel Vela, anunţ important privind Poliţia Română

Accidentul vascular cerebral, provocat de un anevrism, a fost unul foarte puternic. În urma prezenatoarei de televiziune rămân îndurerați un soţ şi cei doi fii ai lor, în vârstă de 15 şi 11 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI