O explozie s-a produs lunea trecută într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase Movila, secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Citește și: A murit pacientul legat de pat și umilit în spitalul din Brăila

Explozia nu a fost urmată de incendiu, dar a dus la rănirea gravă a unei paciente de 80 de ani, aflate în salon. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Motivul cel mai probabil al declanșării exploziei este unul incredibil: un muncitor ar fi folosit flexul de tăiat lângă aparatul de oxigen al pacientei.

Adrian Cuculis: Familia suspectează un malpraxis medical  

Avocatul Adtian Cuculis, care reprezintă familia pacientei, spune că va depune plângere penală pentru ucidere din culpă.

"Urmeaza sa depunem plangere penala pentru ucidere din culpa. Familia suspicioneaza si un malpraxis medical avand in vedere ca femeia a intrat in spital pe propriile picioare iar apoi a ajuns sa fie intubata", a transmis avocatul Cuculis.

Cum a ajuns pacienta în comă 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, explozia s-a produs într-un salon, iar o pacientă de aproximativ 80 de ani a suferit arsuri.

"Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti", precizat, la acel moment, sursa citată.

La faţa locului s-au deplasat ambulanţa de terapie intensivă mobilă, trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si