O înregistrare video în care pacientul de 64 de ani este legat de o mână de mânerele unui pat mobil de către un paznic de la UPU, a devenit virală pe rețelele sociale.

Citește și: VIDEO- Polițiști anchetați din cauza unui milionar austriac. Cum s-a ajuns în această situație?

În imagini se vede cum o infirmieră, vizibil nervoasă, spune că pacientul ar fi trebuit dus „la nebuni”, a dus la deschiderea unui dosar penal pentru purtare abuzivă, dar și la o anchetă disciplinară la nivelul unității spitalicești.

Pacientul legat de pat a murit

Filmulețul a fost publicat inițial de publicația Debraila.ro care a anunțat acum că pacientul umilit a murit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La scurt timp după ce filmulețul a devenit viral, mai exact în seara de 27 februarie, Didi Crintea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, a condamnat situația, pe care a descris-o ca fiind „de neacceptat”, și a cerut medicului-șef de la Unitatea de Primiri Urgențe să demareze o anchetă internă legată de modul în care au acționat angajații UPU.

Totodată, a doua zi, pe 28 februarie, directorul medical și purtătorul de cuvânt al spitalului, chirurgul Dragoș Voicu venit și cu explicații despre ce s-ar fi întâmplat cu bolnavul.

Acesta a susținut că „ar fi fost o luptă de trei ore cu el pentru a îi face bine” înainte de a se recurge la contenția medicală (n.r. imobilizarea), la indicația medicului.

Familia nu și-a dat acordul ca pacientul să fie legat

Familia brăileanului contrazice categoric declarațiile directorului medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, legate de acordul scris din partea soției pacientului pentru ca acesta să fie legat de patul mobil.

Fiul pacientului a trimis mai multe fotografii presei cu vânătăi masive de pe mâna tatălui sau, care ar fi apărut în urma procedurii de contenție mecanică pe care a efectuat-o un paznic de la UPU, se pare că la indicația unui medic.

Sursa citată a mai adăugat faptul că tatăl său „nici măcar nu se putea mișca” și că familia a aflat că fusese legat de mână atunci când site-ul Debraila.ro a publicat filmulețul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si