Politicianul a mai fost internat în Spitalul Civil din Strasbourg până în septembrie 2021, cauza fiind o pneumonie, dar ulterior starea acestuia s-a îmbunătățit. David Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în țara sa natală, se întorsese în activitatea politică, iar pe 26 decembrie a fost din nou internat într-un spital din Italia pentru „ complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

Citeste si: Actorul Bob Saget a fost găsit mort în baia unui hotel

Ce a transmis purtătorul de cuvânt al politicianului

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat”, a scris purtătorul de cuvânt Roberto Cuillo, pe Twitter. 

Luni, purtătorul său de cuvânt a anunțat anularea tuturor evenimentelor publice, iar paginile de socializare ale liderilor instituțiilor europene, ale mai multor şefi din principalele grupuri din Parlamentul European, dar și ale clasei politice din Italia au fost asaltate de mesaje de susținere și afecțiune pentru președintele Parlamentului European.

Citeste si: Cadavrul unui bărbat, descoperit într-un şanţ pe centura ocolitoare a municipiului Braşov

Președinte al Parlamentului European din iulie 2019

Politicianul italian care înainte a avut o lungă carieră în jurnalism, a devenit președinte al Parlamentului European în iulie 2019 și se afla în ultima săptămână a mandatului său, urmând ca săptămâna viitoare, marți, Parlamentul să aleagă un nou președinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi 2019-2024.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un președinte aflat în execrcițiu a murit.

Potrivit Regulamentului de procedură al Parlamentului, funcția trebuie preluată pentru a fi exercitată de către primul vicepreședinte, pâmă la alegerea unui succesor. În această situație, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta.

David Sassoli a devenit președintele Parlamentului European în 2019, după negocierile de împărţire a funcţiilor europene ce au avut loc după alegerile europarlamentare, dar potrivit înțelegerii făcute atunci între grupurile politice europene urma ca el să părăsească în această lună funcția, dorită și de popularii europeni.

Citeste si: VIDEO| De ce a murit Mihaela Galani, patroana unui cunoscut brand de pantofi din Constanța. Femeia de afaceri avea doar 33 de ani și moartea ei e învăluită în mister

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si