Președintele Ciadului, Idriss Deby Itno, a murit după ciocniri cu rebeli din nordul țării, a declarat pentru televiziunea de stat principalul comandant militar al țării.

Anunțul a venit la doar câteva ore după ce oficialii electorali din țară l-au declarat pe Idriss Deby câștigătorul alegerilor prezidențiale din 11 aprilie, pregătindu-i drumul pentru a rămâne la putere încă șase ani, transmite The Indepedent.

Circumstanțele morții sale nu sunt încă clare. Idriss Deby, în vârstă de 68 de ani, a venit la putere într-o rebeliune în 1990 și a fost unul dintre cei mai longevivi lideri din Africa.

Citeste si: Comitetul de urgență al OMS nu este de acord cu pașaportul de vaccinare COVID-19

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Idriss Deby, în vârstă de 68 de ani, a venit la putere într-o rebeliune în 1990 și a fost unul dintre cei mai longevivi lideri din Africa[Sursa foto: Britannica]

Echipa de campanie a lui Deby a declarat luni că se îndreaptă spre linia frontului pentru a se alătura trupelor care se luptă cu „teroriștii”.

Rebelii cu sediul dincolo de frontiera nordică din Libia au atacat un post de frontieră în ziua alegerilor și apoi au avansat sute de kilometri spre sud, prin deșert.

Citeste si: Lista zonelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări se află acum pe listă

Unde e situată Republica Ciad

Republica Ciad este o țară situată în centrul Africii. Capitala Ciadului este orașul N'Djamena. Datorită distanței mari față de ocean și climatului preponderent deșertic, Ciadul este deseori numit „Inima moartă a Africii”.

Ciadul este divizat în 3 mari regiuni: una deșertică în zona de nord, o regiune Sahel aridă în centru și o zonă fertilă în sudul țării. Lacul Ciad, după care a fost denumită țara, este cea mai mare întindere de apă din țară și a doua ca mărime din Africa.

Ciad adăpostește peste 200 de grupuri etnice și lingvistice diferite. Islamul este cea mai practicată religie în această șară africană.

Republica Ciad, pe harta Africii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si