Ministerul Afacerilor Internet și Jandarmeria Română au anunțat, în cursul zile de marți, moartea Ritei, calul care a făcut parte din suita de cai a Jandarmeriei Române.

Reprezentanții MAI au transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, alături de povestea Ritei, care a stat vreme de 20 de ani alături de partenera sa de misiuni, Laura, dându-și ultima suflare, cu lacrimi în ochi, în brațele sale. Chiar dacă cu toții au sperat până în ultima clipă că Rita își va reveni și își va putea continua viața, a plecat, în cele din urmă, într-o „altă libertate, una fără

șei și fără hamuri, exact așa cum îi plăcea”.

"- Hai, Rita! Hai, fetiţo! Trebuie să reuşim!" Încerca, din răsputeri, să-şi elibereze, din şurubul rigid şi plin de rugină, copita blocată în şina de cale ferată. Necheza a teamă şi a îndârjire, iar sudoarea de pe pielea ei confirma efortul încercării de a se elibera. În depărtare, se auzea şuieratul trenului ce grăbea spre destinație. Laura a refuzat să o părăsească pe Rita, deși amenințarea trenului era iminentă. A rămas în șa și a încurajat-o, până când a reușit să se elibereze.

E povestea colegei nostre, Laura, trăită, acum mai bine de 10 ani, în timpul unei misiuni, alături de partenera sa, Rita. Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române.

"Sunt alături de ea de 20 de ani.

E greu să descrii sentimentul, e sfâșietor tot ce simți. Se uita în ochii mei și îi curgeau lacrimile. Mă simțeam neputincioasă. Tot ce am putut să fac a fost să rămân lângă ea." Rita și-a așezat capul în brațele Laurei, un altfel de "rămas bun". Așa a sfârșit.

Îi mulțumim și noi Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Laura ne-a spus la un moment dat că de la Rita a învățat ce înseamnă libertatea. Cu siguranță, Rita galopează acum spre o altă libertate, una fără șei și fără hamuri, exact așa cum îi plăcea.”, a transmis Jandarmeria Română.

Citește și: Suspectul principal al crimei de la Brăila a fost adus la audieri! Presupusul ucigaș a fost ridicat direct de pe stradă

Rita a murit în brațele partenerei sale de 20 de ani

"Rita se uita la Laura și avea lacrimi în ochi. Cumva parcă simțea. Partenera ei de 20 de ani o privea și nu-i venea să creadă. Rita a ridicat capul și l-a așezat în brațele ei. Laura a ținut-o strâns și a spus cu voce stinsă: „- Mai stai, iubita mea! Te rog din inima mea mai stai cu mine!” Rita a privit-o, apoi a închis ochii! Din păcate pentru totdeauna!

Laura și Rita! Mulți dintre voi le știți. De 20’de ani au defilat de fiecare dată de Ziua Națională a României! Fie ca au fost la București, Iași sau Alba Iulia, Laura și Rita au fost mereu prezente. De 20 de ani au fost împreună și au participat la sute de acțiuni pe ordine publică! De 20 de ani au fost... au fost..

Cu regret, vă spunem că ieri Rita a părăsit suita de cai a Jandarmeriei Române. Un moment sfâșietor.

Evident că Laura nu a vrut să o părăsească, crezând până în ultima clipă că își va reveni. Poate că acest sentiment e greu de crezut pentru mulți dintre noi, însă legătura care se naște în astfel de situații este una extrem de puternică.

Laura este pasionată de cai încă din copilărie. Iar noi știm cât de mult a iubit-o pe Rita și mai știm cât de greu îi este acum. Însă, așa cum a spus chiar ea, tot ce a trăit alături de Rita va rămâne veșnic în inima ei.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Îi mulțumim Ritei pentru toate misiunile la care a fost prezentă, pentru toate momentele în care a reprezentat cu eleganță Jandarmeria Română.”, au transmis reprezentanții MAI, pe Facebook.

Citește și: A murit Rita, cel mai iubit cal din Jandarmeria Română. Reprezentanții MAI i-au adus un omagiu emoționant în mediul online: „E sfâșietor tot ce simți. Se uita în ochii mei și îi curgeau lacrimile”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si