Radu Cosașu s-a stins din viață duminică. Acesta avea 92 de ani. 

Citește și: Motiv de fericire în familia regală! Prinţul Louis a împlinit 5 ani

Unul dintre marii ziarişti sportivi ai ţării ne-a părăsit astăzi la vârsta de 92 de ani. Radu Cosaşu, cel care a scris editoriale inclusiv în revista Rapidului, respectând mereu clubul nostru, a fost şi scriitor, primind Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor "Ioan Chirilă"! Sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi! ”,

a transmis FC Rapid.

Scriitor, gazetar sportiv şi de film

Radu Cosaşu a luat în brațe lumea scrisului încă de mic. Acesta s-a născut pe 29 octombrie 1930, în Bacău și și-a manifestat talentul literar însă dinainte de a împlini 20 de ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

A urmat un an de studii la Facultatea de Litere (1948-1949), apoi a fost recrutat pentru Şcoala de Literatură şi Critică Literară „Mihai Eminescu” (1952-1953).

După 12 ani de „şomaj ideologic”, Radu Cosaşu a revenit în presă în 1968, ca redactor al revistei Cinema, unde a şi lucrat până în 1987, iar în 1972 a publicat volumul intitulat „Viaţa în filmele de cinema”.

De-a lungul activităţii sale profesionale, a dedicat nenumărate materiale cinemaului în rubricile sale din România literară, Dilema şi Dilema veche, şi a semnat scenariul producţiei regizate de Lucian Bratu, ce îi are ca protagonişti pe Margareta Pâslaru şi Ştefan Iordache, „Un film cu o fată fermecătoare” (1967).

Citește și: Doliu la grădina zoologică din Pakistan, acolo unde un elefant a murit la vârsta de 17 ani. Cântăreață Cher va participa la "înmormântare"

Radu Cosaşu este autorul a peste 20 de volume în care a adunat articole şi eseuri, nuvele autobiografice sau piese de teatru, şi a fost distins cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei (1975), Premiul Uniunii Scriitorilor (1971, 1989), Premiul Naţional pentru Literatură (2007) şi cu Premiul de Excelenţă în cadrul Galei „Ioan Chirilă” (2010).
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si