"Regretam sa aflam ca Tom Wolfe a murit", a confirmat editorul Picador. "A fost unul dintre cei mai mari iar cuvintele sale nu vor muri niciodata".

Autorul a zeci de eseuri si romane, cunoscut pentru aparitiile sale sic demodate, a murit intr-un spital din Manhattan unde fusese internat din cauza unei infectii, potrivit The New York Times, in timp ce Wall Street Journal vorbea de o pneumonie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"A fost mai mult decat un simbol american, avea o buna reputatie literara la nivel international. si, in acelasi timp, a fost una dintre cele mai modeste persoane si gentile pe care le-am cunoscut. Nu am avut niciodata un schimb de replici tensionate cu el de-a lungul anilor in care am lucrat impreuna", a declarat agenta sa Lynne Nesbit, citata de Wall Street Journal.

Licentiat in civilizatie americana la Universitatea din Princeton, el a debutat in jurnalism la Springfield Union, un ziar din Massachusetts, in 1956. Doi ani mai tarziu, s-a alaturat Washington Post, in calitate de corespondent la Havana, apoi in capitala americana. inainte de a demisiona in 1962 si de a se muta la New York, se dedica marilor reportaje care ii vor aduce notorietatea.

Printre cele mai cunoscute eseuri si romane ale sale se numara: ''The Electric Kool-Aid Acid Test'' (1968), ''Radical Chic & Mau-Mauing the Flak Catchers'' (1970), ''The Painted Word'' (1975) ''The Right Stuff'' (1979), ''The

Bonfire of the Vanities'' (1987), ''A Man in Full'' (1998), ''I am Charlotte Simmons'' (2004), ''Back to Blood'' (2012).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si