Close sidebar
Close sidebar

A murit un fost președinte. Fentase moartea într-un atentat în care trei gărzi de corp au decedat

Fostul președinte al statului Filipine, Benigno Aquino III, a murit la vârsta de 61 de ani. Fiu al primei femei-președinte din țara asiatică, Benigno fentase moartea cu ani în urmă într-un atentat extrem de violent, soldat cu mai mulți morți dintre gărzile de corp.

Razvan Ilie,

Aquino a fost rănit într-o tentativă eșuată de lovitură de stat din 1987 împotriva guvernului mamei sale, în care a fost împușcat de cinci ori și trei dintre gărzile sale personale au fost ucise. [Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fostul președinte al statului Filipine, Benigno Aquino III, a murit joi la vârsta de 61 de ani, potrivit RT.com. Benigno Aquino, care a ocupat funcția de președinte al Filipinelor din 2010 până în 2016 și a adus îmbunătățiri economice semnificative în țara asiatică, a decedat subit în urma unui infarct.

Citeste si: Miliardarul american John McAfee, creatorul unui antivirus celebru, s-a sinucis într-o închisoare din Spania

Mama fostului șef de stat, prima femeie președinte din Filipine

„Cu profundă tristețe am aflat în această dimineață de trecerea fostului preș. Benigno Aquino ”, a declarat joi, într-o declarație, judecătorul Curții Supreme, Marvic Leonen, care a fost el însuși ales în timpul mandatului lui Aquino.

Aquino a fost dus de urgență la un spital din Quezon City în dimineața zilei de joi, 24 iunie, unde a murit din cauza insuficienței cardiace, a raportat Manila Bulletin, citând membrii familiei.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cunoscut sub porecla sa de „Noynoy”, fostul lider a coborât din două personalități importante din politica din Filipine.

Mama sa Corazon Aquino a condus mișcarea „Puterea poporului” și ocupat funcția de președinte între 1986 și 1992. Ea a fost prima femeie șef de stat a țării.

Lovitură de stat eșuată. Tatăl său a fost asasinat

Aquino a fost rănit într-o tentativă eșuată de lovitură de stat din 1987 împotriva guvernului mamei sale, în care a fost împușcat de cinci ori și trei dintre gărzile sale personale au fost ucise.

Tatăl său a fost pe vremuri senator de opoziție populară și un critic frecvent al regimului autoritar al lui Ferdinand Marcos.

După întoarcerea din exil în Statele Unite în 1983, bătrânul Aquino a fost asasinat, ajutând la furia populară împotriva lui Marcos, care a fost în cele din urmă dat jos.

Născut la 8 februarie 1960, Aquino a obținut o diplomă în economie la Universitatea Ateneo de Manila, începând ulterior o carieră politică, mai întâi ca congresman, apoi ca senator. În perioada de președinte, el a avut un merit important în cea mai rapidă creștere economică din Filipine din anii 1970, economia țării extinzându-se cu o medie de 6,2% pe an, depășind de 7% de două ori, potrivit Bloomberg.

Benigno Aquino III a fost succedat în 2016 de Rodrigo Duterte, care este președinte și în momentul de față.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI