In urma verificarilor s-a constatat faptul ca atat pe arterele principale de pe raza municipilor si oraselor cat si pe drumurile nationale si judetene se poate circula in conditii normale, insa pe strazile secundare, avand in vedere stratul de polei care s-a format din cauza nedeszapeziri totale sau partiale, ne confruntam cu situatii dificile, fapt ce ingreuneaza circulatia si fluenta traficului. In urma acestor constatari, politistii Serviciului Rutier au luat masura sanctionarii administratorilor drumurilor din Municipiul Timisoara si Municipiul Lugoj pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna, cu suma de 3.045

lei conform O.U.G.195/2002 art.105 pct.28, in vederea remedieri acestor probleme in cel mai scurt timp posibil.

Recomandari:

În continuare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă:

- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

- Atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei este obligatoriu ca autovehicolul sa fie echipat cu anvelope de iarna iar autovehiculele de- peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispositive antiderapante!

- Adoptati o maniera preventive de condus!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire!

- Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător!

- Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zapadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă;

Primăria Timișoara a fost amendată de Poliție pentru necurățarea străzilor.

Și pe Valea Oltului sunt mici probleme

Pe DN 7, pe Valea Oltului există la ora actuală copaci rupți de zăpadă. Din fericire ei sunt în afara carosabilului, iar traficul în zonă se desfășoară în condiții normale.

Probleme au fost aseară pe drumul spre Bâlea Lac, acolo unde din cauza unei avalanșe, mai mulți copaci au căzut pe drum și a fost nevoie de intervenția autorităților pentru îndepărtarea acestora.

În momentul de față nu există informări legate de probleme de trafic pe vreun drum european sau național de pe teritoriul României. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si