Autoritățile au intervenit în a patra noapte de Electric Castle pentru a opri mai multe persoane care aveau în posesie substanțe interzise. Persoanele nu au mai putut participa la festival, iar autoritățile au acționat imediat. De asemenea, au fost acordate amenzi în valoare de 16.000 de lei.

Cu substanțe interzise la festival

Se pare că festivalierii au vrut să introducă la festival substanțe interzise.

Autoritățile au acționat în aplicarea legii și au oprit participarea la festival a 57 de persoane, asupra cărora au fost găsite substanțe ilegale.

După identificarea acestor cazuri, autoritățile au desfășurat acțiuni de prevenire și în restaurantele, parcările, dar și campingul de la festival.

Autoritățile au acordat amenzi în valoare de peste 16.000 de lei

Autoritățile au acordat amenzi în valoare de peste 16.000 de lei

[Sursa foto: Facebook- Poliția Română]

"În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 57 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere. Acţiunile de prevenire şi combatere nu au avut loc doar în zona de desfăşurare, atenţia forţelor de ordine fiind concentrată şi pe parcările, restaurantele şi barurile, respectiv campingul din zona apropiată locului de desfăşurare a festivalului. Structurile Ministerului Afacerilor Interne acţionează proactiv, desfăşurând activităţi pe mai multe paliere, la nivel naţional, inclusiv în gări şi autogări care au legături directe cu municipiul Cluj – Napoca", au precizt poliţiştii referitor la acțiunea autorităților, potrivit news.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Alarma falsă, cu bombă, într-un aeroport din România. Au ajuns la destinație după aproape patru ore întârziere

A fost nevoie de intervenția echipajelor medicale de urgență

Festivalul a fost scena unor cazuri medicale, din nefericire pentru unii participanți puși pe distracție. ISU Cluj și Serviciul de Ambulanță Cluj au intervenit în a patra noapte de festival pentru a acorda primul ajutor și îngrijiri medicale mai complexe pentru cazurile de urgență identificate.

Se pare că echipajele medicale au oferit ajutorul în 68 de cazuri de diverse traumatisme. 392 de persoane au necesitat îngrijiri medicale pentru stări febrile, hipertensiune arterială sau cefalee. Dintre aceste persoane, 7 oameni au necesitat transportarea la spital pentru îngrijiri medicale mai ample.

Citește și: "Domul de căldură" din România, împins de masa de aer rece din Europa Centrală abia de miercuri-joi. Trei zile de foc

Amenzi peste amenzi la festival

Autoritățile au acordat și amenzi contravenționale, în valoare de peste 16.000 lei. Se pare că polițiștii, jandarmii și pompierii au acordat 20 de amenzi, cu valoarea totală de 16.483 de lei, dar și 4 avertismente scrise.

Festivalierii aveau asupra lor substanțe interzise

Festivalierii aveau asupra lor substanțe interzise

[Sursa foto: Facebook- Electric Castle]

Amenzile și sancțiunile au fost acordate pentru nerespectarea codului rutier, a normelor de prevenire și stingere a incendiilor și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, autoritățile au acordat amenzi și sancțiuni și operatorilor economici pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice. Măsurile aplicate de autorități s-a îndreptat și spre paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanei, încălcarea măsurilor de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, dar și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Citește și: Tânăra Mika de 22 de ani, sfârșit tragic în timpul unei operații estetice. Femeia plătise pentru mărirea feselor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si